Dentiss Logo

22. TDB İzmir’de Yapılacak

Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB), 22. Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi’ni İzmir’de yapma kararı aldı.
13.01.2016       11.03.55
Türkiye’de diş hekimliği sektörünü oluşturan akademisyenlerin, öğrencilerin, endüstrinin, özel ve kamuda çalışan diş hekimlerinin bir araya  geldiği büyük organizasyonun 22.si, 19-21 Mayıs tarihleri arasında İzmir’de düzenlenecek. Kongrenin bu sene İzmir’de yapılmasında, şehrin yeni fuarcılık tesisi Fuar İzmir’in de hizmete girmesi etkili oldu.

TDB Genel Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel, İzmir Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Alpöz ile yönetim kurulu ve organizasyon komitesinde yer alanlar, kongre hazırlıklarını değerlendirmek üzere bir araya gelerek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi’nin, Fuar İzmir’le sadece şehre değil, Türkiye’ye de büyük bir eser kazandırdığını söyleyen Prof. Dr. Yücel, “Bu büyük merkezin, kongreyle bütünleşeceğine inanıyoruz. Kongreye 5 bin kişinin katılmasını hedefliyoruz. Şahsınızla birlikte İzmir büyük bir hamle yaptı. Kongreye başka kentler de talip oldu ama biz İzmir’i tercih ettik.” diye konuştu.

Kongrenin başarılı bir şekilde yapılması için destek vereceklerini dile getiren Kocaoğlu da, “İzmir’de kongreciliği ve fuarcılığı birlikte büyütmek istiyoruz. Geçmişte mekan yetersizliğinden dolayı dalgalı bir seyir izleyen fuarcılığımız, Fuar İzmir’le birlikte önemli bir ivme yakaladı. 2016 yılından itibaren hem düzenlediğimiz fuar sayısını arttırıp hem de mevcut fuarları büyüteceğiz.” diye konuştu.

Fuar İzmir’in tercihlerinde etkili olduğunu söyleyen Oda Başkanı Alpöz ise, “Tüm enerjimiz ve gücümüzle yıllar sonra İzmir’de gerçekleşecek bu kongreyi en iyi şekilde organize etmek için çalışıyoruz. İzmir’e yakışan bir kongre olacak.” dedi. Prof. Dr. Taner Yücel ve meslektaşları, ziyaret anısına Başkan Kocaoğlu’na Türk motifleriyle işlenmiş, özel tasarım bir nazar boncuğu hediye etti.

22. Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi, İzmir’e turizm hareketliliği ve ekonomi adına da önemli bir katkı sağlayacak. 15 yıl aradan sonra İzmir’de düzenlenecek bu kongre için en az 3 bin yerli ve yabancı diş hekimiyle dental sektör temsilcileri gelecek.

Kongrenin bilimsel program detayları ilerleyen günlerde www.tdbkongreleri.org sayfasında yayınlanacak.




YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.