Dentiss Logo

A'dan Z'ye "Gülüş Tasarımı"

Dişhekimliği Dergisi, 110’uncu sayısında “Gülüş Tasarımı”nı ele alıyor. Gülüş dizaynının püf noktalarına dair önemli bilgilerin yer aldığı dergide sektöre dair tüm güncellikler de okurlara sunuluyor.
25.12.2013       10.39.43
Geçtiğimiz günlerde yeni sayısı yayımlanan Dişhekimliği Dergisi’nin son sayısının kapak konusu: “Gülüş Tasarımı”. 96 sayfa kuşe kağıda basılan dergide; kapak konusu ile ilgili üç bölümden oluşan, tasarımın detaylarının ve inceliklerinin anlatıldığı bir makale serisi diş hekimlerine sunuluyor.

Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Yasemin Kulak Özkan, Doç. Dr. Burçin Vanlıoğlu ve Dt. Elif Coşkun tarafından hazırlanan “Estetik Restorasyonlarda Gülüş Dizaynının Püf Noktaları” üç bölümden oluşuyor. Hastaların estetik konusundaki taleplerinin özellikle özgüven ihtiyacı nedeniyle arttığını ve estetiğin diş hekimliğinde sağlıklı, fonksiyonel ve konforlu dentisyonun sağlanması kadar önemli bir konuma yerleştiğini belirten yazarlar, ilgili olgu ve görsellerle makalelerini zenginleştiriyor.

Dental kompozisyon, dudakların değerlendirilmesi, ekstraoral inceleme, gülüş formasyonları, fasiyal estetik referanslar diyagramı, çizgiler, altın oran, zenith noktaları, pontik dizaynı, diş kararkterizasyonu, renk dağılımı, ana diş rengi, materyal seçimi, gülüş simetrisi ve daha fazla konu başlığı makale kapsamında yer alıyor.

“Bilginizi Ölçün” testinde ise kapak konusu kapsamında yayımlanan makalelere yönelik okurlara 12 soru çoktan seçmeli test şeklinde soruluyor. Bölüm, Prof. Dr. Yasemin Kulak Özkan ve Doç. Dr. Burçin Vanlıoğlu tarafından hazırlandı.

Dişhekimliği Dergisi’nin bir diğer makalesi ise Türk Tıp Tarihi Kurumu Başkanı ve Tıp Etiği ve Tıp Hukuku Derneği Başkanı Prof. Dr. Ayşegül Demirhan Erdemir tarafından hazırlanan “Diş Hekimliğinde Sözleşme Sorumluluğunun Önemi Üzerine”. “Medeni hukukta sorumluluk, suçun değil; zararın olağan sonucu olarak belirir” diyen Erdemir, diş hekimi-hasta arasında, hastanın istemediği bir sonuç ya da uğradığı bir zarardan dolayı doktorunu sorumlu tutma hakkı olduğunu ifade ederek Dünya Tabipler Birliği’nin Tıbbi Hizmetin Standardı İçin Mesleki Sorumlulukla İlgili Kararı’nın yanı sıra Tıpta Yanlış Uygulama Konulu Duyurusu’nu irdeliyor.

Bir önceki sayıda ilk bölümü yayınlanan ve Dr. Adnan Noyan ile Dr. Nükhet Sandallı tarafından hazırlanan “Çocukların Diş Tedavilerinin Genel Anestezi Altında Yapılmasının Kuralları” makalesinde dolaşım sistemi ve bu sistemi etkileyen yapılar ayrıntıları ile anlatılıyor. Kalp ve beynin birbirine benzer hareket eden organlar olduklarını belirten yazarlar, çocukların yetişkine göre farklı bir farmakokinetiğe sahip olduklarına işaret ederek tampon sistemlerinin yetersiz olduğunu dile getiriyor.

“Mekan Tanıtım” sayfalarında bu sayımızda Masterdent’i ağırlıyoruz. Rehber olabilecek çağdaş bir klinik, ‘engelsiz iş yeri’, nitelikli ve etkili bir ağız-diş sağlığı hizmeti… Tüm bunları ve daha fazlasını yeni açtığı kliniğinde bir araya getiren ve “Birlikteliğimizden Aldığımız Güç Klinik Başarımızı Arttırıyor” diyen Prof. Dr. Bahadır Giray, röportaj isteğimiz üzerine büyük bir heyecan ve mutlulukla Masterdent’i anlattı.

“Dental Röportaj” sayfasında Demirtaş Diş Deposu’ndan Ercüment Demirtaş ile gerçekleştirdiğimiz söyleşi yer alıyor. Gün geçtikçe ivme kazanan implant sektörünü konuştuğumuz Erciment Bey, “Bir ürünü ekonomik fiyattan hekime hızlı bir şekilde ulaştırmak, doğru hizmeti güler yüzle sunmak bizim için her şeyden önce geliyor” diyor.

Koruyucu ve önleyici diş hekimliğine verdiği önem dolayısıyla çocuklara küçük yaşta ağız ve diş sağlığı ve bakımının bilincini kitaplarıyla aşılayan Diş Hekimi Ahmet Özdikmenli ile derginin bu sayısında bir söyleşi de yer alıyor. Çocuk sevgisi ve sağlıklı, pırıl pırıl dişlere sahip olan bir toplum özleminden yola çıktığını söyleyen Ahmet Bey, yaş gruplarına göre hazırladığı renkli renkli kitaplar vasıtası ile çocuklara ağız-diş bakımı hakkında bilgileri ve davranışları eğlenceli halde öğretiyor.

“Ödüllü Vaka Tartışması” sayfasında ise Prof. Dr. Meral Ünür tarafından hazırlanan iki farklı olgu sunuluyor.

Dişhekimliği Dergisi’nde ayrıca; FDI 2013 Kongresi, sektörel ve bilimsel haberler, duyurular, güncel gelişmeler, sektörde yer alan firmaların güncel ilanları, piyasadaki ürünler, teknolojik cihaz ve aletlerin tanıtımları da okurlara sunuluyor.




YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.