Dentiss Logo

Ana Sınıfı Öğretmenlerine Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından Tuzla’da anaokulu ve ana sınıflarında eğitim alan çocuklara uygulanan ağız ve diş sağlığı projesi kapsamında görevli öğretmenlere eğitim verildi.
04.06.2014       10.14.49
Tuzla Belediyesi, İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul İli Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen proje, yaklaşık 250 öğretmene verilen seminerle sona erdi.

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oya Aktören ve öğretim üyesi Prof. Dr. Gülçin Bermek tarafından verilen seminere, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün proje uygulayıcıları arasında yer alan Dr. Saliha Şahin, Tuzla Toplum Sağlığı Merkezi Hekimi Ahmet Karakaşlı, Tuzla Belediyesi Başkan Danışmanı Dr. Mehmet Metin, Tuzla Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Ali Kemal Durgun ve projede görev alan yetkililer de katıldı.

Prof. Dr. Oya Aktören ve Prof. Dr. Gülçin Bermek, çocuklarda ağız ve diş sağlığı alışkanlığının kazandırılması, çocukların bu alışkanlığında dikkat edilmesi gereken hususlar, ağız bakımı ve diş çürükleri hakkında ana sınıfı öğretmenlerine bilgi verdi.









YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.