Dentiss Logo

Avustralya’da İşsiz Diş Hekimi Sayısı Artabilir

Avustralya’da diş hekimliği fakültelerinin sayısının son dokuz yıl içinde iki katına çıkması Avustralya Dişhekimleri Birliği’ni alarma geçirdi. Dernek diş hekimliği fakültelerinde yurt dışından öğrenci alımının geçici olarak dondurulmasını istiyor.
22.04.2014       11.50.12
Diş hekimliği fakültelerine yapılan yabancı öğrenci başvurularının artması Avustralyalı Dişhekimleri Birliği’ni zorluyor.

Dernek, yurtdışından gelen yabancı öğrenci sayısının sınırlandırılması için hükümete başvuruda bulundu. Sınırlandırma yapılmadığı takdirde, ülkede çok nitelikli ancak işsiz diş hekimleri sayısı artacak.

Avustralya Dişhekimleri Birliği’nin uluslararası öğrenciler için geçici bir dondurma istemesinin başında ülkede dişhekimliği fakülte sayısının son dokuz yıl içinde iki katına çıkması geliyor. Vasıflı işçilerin yükselişi ile birlikte uluslararası öğrenci sayısında da artış olması arz talep sorununu şiddetlendiriyor.

Diş hekimlerinin yaşadığı bu sorun ilerleyen dönemlerde diyetisyenler, optometrist ve veterinerlere de yansıyabilir.






YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.