Dentiss Logo

Çürük Tedavisinde Lazer Yöntemi

Türkiye'de yoğun olarak uygulanan tedavi hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Aslıhan Üşümez, yabancı diş hekimlerinin lazer tedavisini Türkiye'de öğrendiklerine dikkat çekti.
05.01.2015       17.14.45
Lazer yöntemi ile temizlenen çürükler, tedavi esnasında oluşacak baskıyı önlediğinden ağrı ve acı hissini ortadan kaldırıyor. Türkiye'de yoğun olarak uygulanan tedavi hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Aslıhan Üşümez, yabancı diş hekimlerinin lazer tedavisini Türkiye'de öğrendiklerine dikkat çekti.

Tedavi esnasında kişilerin sadece hafif bir ses hissettiklerini ifade eden Bezmialem Vakıf Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aslıhan Üşümez, "Alışılanın aksine çürük tedavisi ve dolgu işlemi lazer yöntemi ile gerçekleşiyor. Böylelikle çürük ışıkla temizleniyor.

Temizleme esnasında dişe dokunulmadığından dişin üzerinde herhangi bir baskı, basınç, ağrı ve hassasiyet olmuyor. Lazer ışığı, çürüğü seçici olarak temizliyor ve dokudan uzaklaştırıyor. İşlem anestezisiz gerçekleşiyor. Lazerle işlem yapılırken kullanılan başlık, normalde yapılan işlemde kullanılan başlığa benziyor. Burada bizler ışık gücüyle çürük temizliyoruz. Yani dişe dokunmadan, uzaktan diş çürükleri temizleniyor. Burada hastalarımıza sağladığımız konfor, daha önceki çürük tedavi başlıklarına göre basınç ve ağrı hissi hastalarımız tarafından duyulmuyor." dedi.

Diş Hekimlerine Lazer Yöntemi Öğretiliyor


"Türkiye'de bu tedavi yoğun olarak uygulanıyor" diyen Prof. Dr. Aslıhan Üşümez, hekimlerin lazer cihazlarını aktif şekilde kullanamamalarına dikkat çekti. Üniversite olarak diş hekimlerine bu konuda eğitim verdiklerini belirten Prof. Dr. Üşümez, "Hekimlerimizin lazer yöntemine büyük ilgisi var. Bu cihazların Türkiye'de satışları Avrupa'ya göre çok yüksek oranlarda. Hekimlerimiz bu cihazları alıyor fakat çok efektif kullanamıyorlar. Çünkü lazer eğitimi diş hekimliği eğitiminde verilen bir eğitim değil. Bunu sonradan öğrenmek gerekiyor ve biz üniversite olarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Lazerlerimizi hem aktif şekilde kullanabiliyoruz hem de bunun kullanımına ilişkin hekimlerimize bilgi veriyoruz" diye konuştu.

Yabancı Diş Hekimleri Lazer Tedavisini Türkiye'de Öğreniyor


Aachen Üniversitesi ile eğitim konusunda anlaşma yaptıklarını söyleyen Prof. Dr. Üşümez, "Lazer eğitimleri konusunda üniversiteler ve diş hekimleri ile anlaşmalar yapıyoruz. Bir senelik eğitim süresi boyunca hekimler 12 gün hastanemizde bulunuyorlar. Teorik eğitimlerin yanında pratik eğitimler de alıyorlar. Cihazların elle kullanılmasıyla detaylı bir şeklide cihazı öğreniyorlar." dedi.

Yurt dışından lazer tedavisini öğrenmek adına birçok hekimin hastanelerine başvurduklarını belirten Prof. Dr. Üşümez, "Çok fazla talep alıyoruz. Özellikle Hindistan'daki diş hekimlerinden çok talep var. Hindistan, Katar, Dubai gibi bölgelerde lazerle çalışmaya başlayan hekimleri kliniğimizde misafir ediyoruz. En son Dubai'den 6 kişilik bir bayan grubumuz eğitim almaya geldiler. Ayrıca Azerbaycan'da bu konu ile ilgili eğitimler verdik. Amacımız cihazı hem kullanmak hem de öğretmek" ifadelerini kullandı.

Tedavinin hastalar için büyük bir konfor sağladığını belirten Aslıhan Üşümez, "Tedavi hasta için büyük bir konfor sağlıyor. Çok rahat şekilde çürük temizliği yapılabileceği gibi yumuşak dokuda tedavileri ve diş eti şekillendirmeleri de yapılabiliyor. Tedavi sonrasında yara daha hızlı iyileşiyor. Hastanın yüzündeki şişlik ve ödem daha az oluyor. Çocuk hastalar ve diş hekimi fobisi olan hastalar için de özellikle etkili bir yöntem.” diye konuştu.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.