Dentiss Logo

DİŞSİAD ve KOSGEB Bir Arada

Diş Malzemeleri Sanayici ve İşadamları Derneği (DİŞSİAD) ve KOSGEB yetkilileri, ülke ekonomisine yapılabilecek katkılar üzerine bir araya geldi.
04.02.2016       18.19.02
DİŞSİAD Genel Sekreteri Yusuf Hikmet Arpacıoğlu, DİŞSİAD Kamu İlişkileri Komite Üyesi Erkan Uçar ile T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, KOSGEB İstanbul Boğaziçi Müdürü Gürsel Kızılaslan ve KOSGEB İstanbul Boğaziçi KOBİ Uzmanı Arif Torun bir araya gelerek kobileri geliştirme programları kapsamında, ağız ve diş sağlığı üzerine üretim ve yatırımlarda bulunan işletmelere ne şekilde destek olunabileceği ve ülke ekonomisine yapılabilecek katkılar üzerinde değerlendirmelerde bulundular.

KOSGEB projelerinden bahseden Kızılaslan, kobilere çok çeşitli üretim ve tanıtım destekleri verildiğinden bahsetti. Bu bağlamda üzerinde durulan konuların başında özellikle kobilerin bir araya gelerek yapacakları yatırımlar üzerinde duran Kızılaslan “İşbirliği – Güçbirliği Destek Programı Uygulaması kapsamında 1,5 milyon TL’ye kadar destek ve 300 bin TL’ye kadar hibe desteği sağladıklarını ve ağız diş sağlığı sektöründen 3 firmanın bir araya gelerek proje geliştirmesine kendilerinin de ellerinden gelen yardımları sağlayabilecekleri” hususlarının altını çizdi.

Alanında odaklı çalışan DİŞSİAD üzerinden sektöre yapılabilecek katkılar için de 150 bin TL’ye kadar sektörel çalışmalara sağlanacak destekler üzerinde de fikir alışverişinde bulunan taraflar önümüzdeki dönemde sektöre sağlanabilecek katkılar için ortak proje geliştirilmesi üzerinden fikir birlikteliği sağladılar.

Kızılaslan ayrıca hali hazırda üretim yapan firmalar için sağlanacak “Yenilikçi Ar-Ge ve İnovasyon Destekleme” projesi kapsamında dental alanda faaliyet gösteren firmalar için de 1,5 milyon ve %75 destekleme oranı ile yardım sağladıklarını belirtti.

Tüm bunların yanında Yenilikçi Ar-Ge desteği alan firmaların ülke içi fuar katılımlarında 1.000 TL desteğin yanında DİŞSİAD üzerinden kayıt alınması ve ikili görüşmeler sağlanması amacıyla firma bazında yurt dışı ziyaretleri için 2.000 TL destek sağlanması hususunda da anlaşmaya varıldı.

Avrupa İşletmeler Network ağı olan “Enterprice Europe Network” de kayıt izleme ve kayıt bilgi paylaşımında bulunan KOSGEB ile DİŞSİAD, bu veri tabanı üzerinde bilgi paylaşımında iş birlikteliği üzerine anlaşmaya vardı. Bu anlaşmaya istinaden; DİŞSİAD tarafından derlenecek Türkiye Dental Firmalar bilgi bankası oluşturup KOSGEB bilgi bankasında yer verilecek. Böylelikle tüm Avrupa’daki business network ağını izleyen kurumlar ile ülkemizde üretim yapan firmaların iletişimi için adım atılmış olacak. Ayrıca isteyen firmalarımız DİŞSİAD üzerinden istediklerinde Avrupa’daki aynı ağ üzerinde kaydı bulunan konu bazlı arama yaptırarak istedikleri firmaların bilgilerine KOSGEB üzerinden ulaşmasını gerçekleştirilebilecekler.

DİŞSİAD ve KOSGEB olarak ülke dental sektörünü destekleyici atılan adımlara gelecekte de yeni projeler geliştirilmesi üzerinde fikir birlikteliği ve iyi niyetlerini sergilediler. DİŞSİAD Kamu İlişkileri Komite Üyesi Erkan Uçar, toplantı sonunda sektöre sağlamayı hedefledikleri desteklerden ötürü KOSGEB yetkililerine teşekkürlerini sundu.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.