Dentiss Logo

Diş Hekimlerinin 'Diazem' Sorunu Meclis'te

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, diş hekimlerinin bulundurmak zorunda oldukları diazem ilacını temin etmede yaşadıkları sorunlar hakkında TBMM'ye soru önergesi verdi.
13.05.2014       12.02.49
Milletvekili Acar’ın Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, diş hekimlerinin mevzuat gereği acil müdahale çantalarında diazem bulundurma zorunluluğu olduğunu; ancak yeşil reçete ile satılan bu ilacı kendi imkânlarıyla alamadıkları konusunun bulunduğu kaydedildi.
 
Diş hekimlerinin mevzuat gereği almaları gereken ilacı, mevzuat dışı yollarla temin ettiklerinin kamuoyuna yansıdığını hatırlatan Acar’ın, diş hekimlerinin acil müdahale çantalarında diazem ilacının bulunması zorunluluğunun gerekçesi konusunda bilgi istediği belirtildi.
 
ÖNERGEDEKİ SORULAR
 
Milletvekili Acar, Bakan Müezzinoğlu’nun yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:
 
"Bu ilacın bulunmaması nedeniyle diş hekimlerine son 5 yılda kaç kez, ne tür yaptırım uygulanmıştır? Diş hekimleri, yeşil reçete ile satılan diazemi nasıl temin edeceklerdir? Söz konusu ilacın temini konusunda yaşanan sorunlar nedeniyle Bakanlığa bir başvuru olmuş mudur? Ne yanıt verilmiştir? Sorunun çözümü için neden bir adım atılmamaktadır? Söz konusu ilacın diş hekimlerine doğrudan ya da odalar aracılığıyla dağıtılması yönünde bir adım atılacak mıdır? Diş hekimlerinin acil durumlarda müdahale için kullanmaları gereken bir ilacı, mevzuat dışı yollarla temin etmelerinin önüne geçilecek midir? Diş hekimlerinin diazem temini konusunda yaşadıkları sıkıntılar kısa sürede giderilecek midir?"
 
ODA BAŞKANI ÖNERGEDEN MEMNUN
 
Antalya Diş Hekimleri Odası Başkanı Hüseyin Tunç, kendileri için önem taşıyan bu konunun TBMM’ye taşınmasıyla yönetmeliğe gösterdikleri tepkide haklı olduklarının ortaya çıktığını söyledi.
 
Soru önergesinin cevabını merakla beklediğini aktaran Tunç, "Bu sorunla ilgili Sağlık Bakanlığı yönetmelikte düzenleme yapmalı. Bizler ilaç temininde yaşadığımız sorundan kurtulmalıyız" dedi.
 
SORU ÖNERGESİNİN NEDENİ
 
Antalya Diş Hekimleri Oda Başkanı Tunç, diş hekimlerinin yönetmelik gereği muayenesinde bulundurması gereken acil müdahale çantasındaki yeşil reçeteyle satılan diazem ilacını temin etmekte yaşadığı sorunu "Buradan ben Antalya Diş Hekimleri Odası Başkanı olarak, kendimizle ilgili suç duyurusunda bulunuyorum. Devletin bize mecbur kıldığı acil müdahale setinde bulunması gereken yeşil reçeteye tabi bir ilacı kanunsuz yollarla temin ediyoruz" sözleriyle dile getirmişti.
 


Haber: Tolga YILDIRIM, (DHA)




YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.