Dentiss Logo

Diş Teknisyenliğinde Meslek Hastalıkları Sempozyumu Yapıldı

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü’nde "Diş Protez Teknisyenlerinde Görülen Meslek Hastalıkları" konulu sempozyum düzenlendi.
10.11.2015       11.20.01
Gaziantep Üniversitesi, Şahinbey Belediyesi, Diş Protez Teknisyenleri Dernekleri Federasyonu işbirliğiyle İl Sağlık Müdürlüğü eğitim salonunda düzenlenen sempozyumda, Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazı, teknisyenliğin ağız ve diş sağlığının korunmasında çok önemli bir yere sahip olduğunu, oldukça yorucu bu mesleğin çalışma koşullarından kaynaklanan sağlık risklerinin hastalıklara dönüşmesinde önemli rol oynadığını dile getirdi.

Diş protezi üretimi sırasında tehlikeli kimyasal maddeler, ağır metaller içeren alaşımlar kullanıldığını belirten Yazı, şunları kaydetti:

"Diş protez laboratuvarlarında çalışma ortamı, başta solunum sistemi olmak üzere birçok sistemi etkileyen sağlık risklerini barındırmaktadır. Bu sağlık risklerinin hastalığa dönüşümünde çalışma koşullarının önemi büyüktür. Bu kapsamda verilecek olan bilgilerin teknisyenlerimizin çalışma alanlarında uygulanması, meslek hastalıklarına yakalanma riskini azaltacak ve daha sağlıklı bir ortamda çalışmalarını sağlayacaktır."

Sempozyum sonunda eğitime katılan 200 Diş Protez Teknisyenine katılım sertifikaları verildi.



YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.