Dentiss Logo

Dişhekimini Kandıramadılar

Konya’da bir diş hekimi, kendilerini polis olarak tanıtıp ev hanımı ve emekli polisin 33 bin lirasını alan 3 kişiyi, saatlerce telefonda çeşitli bahanelerle oyalayarak yakalatmayı başardı.
03.05.2014       11.06.02
Konya’da kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, bir ev hanımı ve emekli polisi telefonla arayarak, kimlik bilgileri, telefon numarası ve banka hesaplarının terör örgütü tarafından ele geçirildiğini ve kullanıldığını söyledi. Bu şekilde 33 bin lirayı dolandırıcılık yöntemiyle alan kişiler, aynı gün diş hekimi İbrahim Aladağ’ı aradı. Aladağ’ın, durumu polise bildirmesi ve dolandırıcıları telefonda oyalaması sayesinde dolandırıcılar, istedikleri paraları almak için geldikleri adreste yakalandı.

2 milyonum var deyince bayıldılar

İbrahim Aladağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisini polis olarak tanıtan bir kişi arayınca, “Ben doktorum. Şu anda hastam var. Biraz sonra arayın” diyerek, telefonu kapattığını söyledi. Arayan kişilerin telefon numarasından dolandırıcı olduğunu hemen anladığını aktaran Aladağ, hemen polisi arayıp durumu bildirdiğini dile getirdi.

320 bin lira istediler

Başka bir numaradan yine arandığını ifade eden Aladağ, “Banka hesaplarımın terör örgütü tarafından kullanıldığını ve kendilerinin bana yardımcı olacaklarını ifade ettiler. Ben de hiç hesabım bile olmayan bir bankada 2 milyon 170 bin liram olduğunu söyledim. Tabii onlar bu parayı duyunca kendilerinden geçtiler. 320 bin lira istediler” dedi.

Diş Hekimi Aladağ dolandırıcıları nasıl yakalattığını şöyle anlattı: “Mesai bitmeden parayı çekmemi istediler. Zaman kazanmak için de banka görevlilerinin parayı akşama doğru hazırlayabileceklerini belirttim. Bazen görüşmeye ara verdik. Sürekli arayıp durdular. Bankaya gidiyormuş gibi yaptım, çalışanlara ‘lavaboda’, ‘namaz kılıyor’ dedirttim ama hastalarıma bakmaya devam ettim. Artık bana tamamen inanmışlardı. Tabii bu sırada sürekli polisle irtibat halindeydim. Kâğıt dolu çantanın üstüne seri numaraları alınmış 5 adet 50 lirayı bıraktım. Şüpheliler, paraları almaya gelince kıskıvrak yakalandı. Dolandırıcıları bu sefer ben oyuna getirdim. İki ay önce de aramışlardı, nasihat edip, kızarak kapatmıştım.”

Kaynak: gazetevatan.com




YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.