Dentiss Logo

FDI Seçili Başkanlığı’na Türk Aday

Dünya Dişhekimleri Birliği (FDI)'nin gelecek dönem seçili başkanlığı için TDB Genel Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel aday gösterildi. Seçim Eylül ayında yapılacak.
14.01.2015       17.23.55
FDI’ın 102. Kongresi için 2014 yılında Yeni Delhi'de 77 ülke bir araya geldi. Birlik Başkanı’nın da katıldığı Genel Kurul'da, Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) organizasyonunda 2013 yılında İstanbul'da yapılan 101. Dünya Dişhekimliği Kongresi Raporu oylandı. Genel Kurul'da, FDI'ın 2014-2017 stratejik planı doğrultusunda yeni oluşturulan "franchising" kongre modeli ve ilk başarılı uygulaması olarak 2013 İstanbul Kongresi örnek gösterildi. TDB Genel Başkanı Prof. Dr. Taner YÜCEL, Genel Kurul'da bir konuşma yaparak kongrenin başarıya ulaşma hikâyesini anlattı.

Kongre sırasında FDI’ın Avrupa Bölgesel Örgütü’nün (ERO) Genel Kurulu da yapıldı. Toplantı sırasında ERO Başkanı Dr. Philippe RUSCA, FDI gelecek dönem başkanlığı "Seçili Başkan" adaylığı için TDB Genel Başkanı Prof. Dr. Taner YÜCEL'in ERO'nun adayı olduğunu açıkladı. Aynı zamanda ERO Yönetim Kurulu üyesi olan Prof. YÜCEL'in Avrupa ülkelerinin adayı olarak çıkması, FDI Başkanlığı yarışında önemli bir avantaj olarak yorumlandı.

İlk kuruluş çalışmalarına 1894 yılında Kopenhag'da başlanıp, 1900'de Paris'te kurulan Dünya Dişhekimleri Birliği, dünya çapında bir milyondan fazla diş hekimini temsil etmenin yanı sıra 200'den fazla üye Ulusal Dişhekimliği Birliği ve uzman grubundan oluşan bir üyelik organizasyonudur. 

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ile resmi ilişki içerisinde bulunan sağlıkla ilgili iki sivil toplum kuruluşundan biri olan FDI, "tüm insanlar için en iyi oral ve genel sağlığı teşvik etme" misyonuyla hareket etmektedir.

Seçim Bangkok'ta

FDI Seçili Başkanlığı seçimi 22-25 Eylül 2015 tarihlerinde 103. Kongreye ev sahipliği yapacak olan Bangkok-Tayland'ta yapılacak.




YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.