Dentiss Logo

Filtek™ Bulk Fill Posterior Restoratif Tanıtıldı

3M ESPE, dayanıklılık için geliştirilen tek tabaka uygulama çözümünü diş hekimleriyle buluşturdu. 3M ESPE, Filtek™ Bulk Fill Posterior Restoratif ürününü düzenlenen özel etkinlikle diş hekimlerine tanıtıldı.
24.04.2015       09.39.41
Yüz on yılı aşkın süredir yeni fikirler geliştiren ve bu fikirleri dâhiyane ürünlere dönüştüren 3M’in dental markası 3M ESPE, yeni ürünü “Filtek™ Bulk Fill Posterior Restoratif” ürününü piyasaya sürdü. Ürün, Renaissance İstanbul Bosphorus Otel’de düzenlenen bir etkinlikte diş hekimlerine tanıtıldı.  3M bu ürünüyle, diş hekimlerine zamandan tasarruf etmeyi ve güvenilir sonuçlar almayı sağlayan bir materyal sunuyor.

3M, hizmet sunduğu sektörün ihtiyaçlarına uygun çözüm sunma anlayışı doğrultusunda dental markası 3M ESPE çatısı altında piyasaya sürdüğü Filtek™ Bulk Fill Posterior Restoratif ürününü tanıttı. 3M ESPE’nin Renaissance İstanbul Bosphorus Otel’de düzenlediği etkinliğe katılan diş hekimleri ürün hakkında 3M ESPE yöneticilerinden bilgi alma fırsatı buldu.

Ürünün faydalarını diş hekimlerine aktaran 3M ESPE Türkiye Pazarlama Müdürü Evren Köksal, “Posterior bölgede yapılan restorasyonların çoğunda, diş hekimleri daha az zaman harcayarak güvenilir sonuçlar alacakları bir materyale ihtiyaç duyuyorlar. Filtek™ Bulk Fill Posterior Restoratif, hızlı ve kolay tek tabaka uygulama çözümü ile bunu sağlıyor. Filtek™ Bulk Fill Posterior Restoratif ile diş hekimlerinin yaptıkları işlemlerde yüzde 24 zaman tasarrufu sağlıyoruz” dedi.

Diş hekimlerinin direk kompozit restorasyonların uygulama açısından en az teknik hassasiyet gerektirecek en etkili ve kolay uygulama aşamalarına sahip restorasyon materyallerini tercih ettiklerini belirten Doç. Dr. Dt.​ Hande Şar ise ürünle ilgili olarak şunları söyledi; “Klinik uygulamalarımız doğrultusunda, Filtek™ Bulk Fill Posterior Restoratif’in polimerizasyon sırasında gösterebildiği stres abzorbsiyonu ve polimerizasyon derinliği açısından avantaj yaratabilecek  monomerlere sahip olması posterior kavitelerde uygulama kolaylığı sağlıyor. Ayrıca kavite tek materyal ile bitirilebiliyor, karpül ile uygulanması kavitenin derin bölgelerine yerleştirilmesini, özellikle aproksimal alanlarda rahat kontak oluşturulabilmesine ve uygulamada zaman tasarrufuna imkan sağlıyor. Ayrıca,  içerisinde bulunan ve üretici firmanın daha önceki kompozitlerinin içeriğindeki özellikle de klinik olarak başarısı kanıtlanmış nanofil teknoloji sayesinde uygulama açısından klinisyenlere kolaylık sunuyor.”

Dayanıklılık için geliştirilen tek tabaka uygulama çözümü 3M ESPE Filtek™ Bulk Fill Posterior Restoratif


Diş hekimleri, posterior bölgede yapılan restorasyonların  yüzde 70’inde, hasta sağlığından ödün vermeden daha hızlı ve kolay prosedür uygulayabilecekleri çözümler arıyor. Yüz on yılı aşkın süredir yeni fikirler geliştiren ve bu fikirleri dâhiyane ürünlere dönüştüren 3M’in dental markası 3M ESPE’nin sunduğu Filtek™ Bulk Fill Posterior Restoratif, 5mm’ye kadar tek tabaka uygulayabilme, stres absorbsiyonu ve mükemmel aşınma direnci özellikleri ile bu ihtiyacı karşılıyor. Filtek™ Bulk Fill Posterior Restoratif pahalı uygulama cihazlarına, ek tabakalamaya ve estetik amaçla uygulanan son katmana gerek bırakmayarak diğer ürünleri geride bırakıyor; direkt restorasyonlar için diş hekimlerine hızlı ve kolay bir çözüm sunuyor. Başka bir deyişle Filtek™ Bulk Fill Posterior Restoratif, 5mm’ye kadar tek tabaka uygulama tekniği ile diş hekimlerine “tek tabaka, işlem tamam” seçeneği sunarken zamandan tasarruf sağlıyor.

Ürünün içeriğindeki polimerizasyon stresini azaltan iki farklı metakrilat monomeri, benzersiz stres absorbsiyonu sağlıyor. Bu monomerler dayanıklılık ve aşınma direncinden ödün vermeden bulk uygulama yapılabilmesini sağlıyor. Yapılan in-vitro araştırmalar, Filtek™ Bulk Fill Posterior Restoratif’in pazarda bilinen diğer bulk fill materyallerinden daha iyi bir aşınma direnci gösterdiğini ortaya koyuyor.

Filtek™ restoratiflerin köklü geçmişi incelendiğinde, diş hekimlerinin mükemmel manipülasyonu nedeniyle Filtek™ ailesine güvendiği görülüyor. Bu trendi sürdüren Filtek™ Bulk Fill Posterior ayrıca diğer Filtek™ restoratiflerde de bulunan gerçek nanofil teknolojisi ile yüksek aşınma direnci, pürüzsüz bir yüzey ve cila retansiyonu sağlıyor. Ek olarak materyalin mükemmel adaptasyon ve şekillendirilebilirliği, kullanım kolaylığı ve hızlı uygulamaya yardımcı oluyor.




YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.