Dentiss Logo

İDEX 2016’yı Yerli ve Yabancı 12.500 Kişi Ziyaret Etti

Alanında dünyanın 3’üncü en büyük fuarı olan İDEX, CNR EXPO Yeşilköy’de tamamlandı. Fuar, çoğunluğu diş hekimi olmak üzere yerli ve yabancı 12 bin 500 sektör profesyoneli tarafından ziyaret edildi.
19.04.2016       18.17.34
Sektör öncüsü 400’ün üzerinde firmanın katılımı ile organize edilen fuarda, kişiye özel diş tasarımı ve diş tedavisini kolaylaştıran ürün ve teknolojiler yoğun ilgi gördü.

Hızla büyüyen ağız ve diş sağlığı endüstrisinin en büyük fuarı  “İDEX İstanbul Ağız-Diş Sağlığı Cihaz ve Malzemeleri Fuarı”, 14-17 Nisan 2016 tarihleri arasında CNR EXPO Yeşilköy’de gerçekleştirildi. Fuarda, çoğunluğu diş hekimi olmak üzere, yerli ve yabancı 12 bin 500 sektör profesyoneli, İDEX İstanbul’da sergilenen sektörde çığır açacak ürünlerle buluşturuldu. İDEX İstanbul, Avrupa, ABD, Orta Doğu ve Uzak Doğu ülkelerinden yaklaşık 100’ü yabancı olmak üzere toplam 400’e yakın firmanın katılımı ile 15 bin metre kare alanda organize edildi. Fuarın, sektöre 50 milyon doları aşan bir ticaret hacmi oluşturduğu tahmin ediliyor.


IDEX Fuarı’nın ikinci gününde yapılan 1. Dental Tribune Türkiye Sempozyumu’nda “Kadavra Uygulamalı” workshop düzenlenerek Türkiye’de bir ilk gerçekleştirildi. Sempozyum dünyanın en güçlü, en yaygın dental yayın ağı Dental Tribune International (DTI) ve Diş Malzemeleri Sanayicileri ve İşadamları Derneği (DİŞSİAD) işbirliği ile hazırlandı.



Sempozyumu kapsamında yapılan “Kadavra Uygulamalı” workshop etkinliğinde, kadavrada cerrahi/implantoloji eğitimleri konusunda ve oral bölge diseksiyonu konusunda dünyanın en tecrübeli çene cerrahlarından biri olan Dr. Norbert Fock, Dr. Becen Demir ile birlikte sahne aldı. Workshop ve sonrasında devam eden değerli bilim insanlarının sunumlarına diş hekimleri yoğun ilgi gösterdi.




Sektördeki en son yenilikler sergilendi
Çocuk diş hekimi koltuğu, gülümseme tasarım cihazı, köpek balığı diş dolgusu, alkolsüz dezenfeksiyon ürünleri, diş çürümesini önleyen ürünler, diş lazerleri, 3 boyutlu mikroskoplar, implant sistemleri gibi alanlarda en son teknolojilerin sergilendiği fuar, CNR EXPO Fuarcılık ve DİŞSİAD iş birliği ile düzenlendi.

İDEX İstanbul Fuarı’nda diş tedavisinde çocuklara yönelik geliştirilen ürün ve teknolojiler de dikkat çekti. Oyuncaklarla süslenmiş, çocukların zevklerine göre dizayn edilen dental ünitlerde, çocuklar tedavi esnasında çizgi film izleyerek diş hekimi korkularını yeniyor.



İDEX İstanbul’da ilgi çeken bir başka ürün de gülümseme tasarlama cihazı oldu. Dişlerin fotoğrafı çekilerek, yazılım ile birlikte dijital ortamda kişinin istediği gülüşe sahip olması sağlanıyor. Yoğun talep gören sistemde bayanlar gülüşlerini özellikle ünlü oyuncular Angelina Jolie,  Scarlett Johansson’a benzetmek istiyorlar.

70 milyon dolarlık iş hacmi
İki yılda bir düzenlenen İDEX İstanbul Fuarı, ekonomik alanda yakaladığı istikrara olan katkısını daha da artırmak için 2017 yılından itibaren her yıl düzenlenecek. Sektörün beklediği bu kararla birlikte fuarda 2017 yılında 70 milyon dolar seviyesinde iş hacmi yapılması hedefleniyor. 2017 yılında yapılacak olan fuarın tarihi 27-30 Nisan olarak belirlendi.


Haber:  Serap Öztürk - PR Basın ve Halkla İlişkiler
            Elif Taman - Vestiyer Yayın Grubu



Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.