Dentiss Logo

İKÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nden Diş Sağlığı İçerikli Toplumsal Proje

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, ilköğretim okullarında öğrenim gören öğrencilerde oluşabilecek ‘diş çürüklerini’ önlemek amacıyla çalışma başlattı.  
25.05.2015       13.55.23
İKÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. İrfan Karadede, koruyucu ağız diş sağlığı içerikli toplumsal projelere olan hassasiyetin önem arz ettiğini söyledi. Eğitim ve sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini belirten Dekan Prof. Dr. Karadede, gelişmiş ülkelerde uygulanan, ama ülkemizde henüz yeterince uygulanmayan koruyucu ağız diş sağlığı programlarına, daha fazla önem verilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Prof.Dr. Karadede, diş fırçalama alışkanlığına yeterli düzeyde sahip olmayan toplumumuzda, yapılan koruyucu bu uygulamalar sonucunda, fırçalama alışkanlığının yaygınlaşacağını belirterek “Ağız ve diş sağlığı konusunda farkındalık oluşturulmakta ve geleceğimiz olan çocuklarımızın dişleri, çürükten kurtularak ülkeye maddi manevi katkı sağlayacaktır. Bu uygulama, çürük oranını azaltarak çocuklara faydalı olurken tedavi masraflarını da düşürerek ülke ekonomisine de ciddi katkıda bulunacaktır. Tedavi etmek pahalı; fakat korumak ucuzdur” diye konuştu.

Doğru Diş Fırçalama Nasıl Olmalı?

Çiğli Bölgesi ilköğretim okullarında, ağız ve diş sağlığı çalışmaları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Karadede, “Öğrencilere yönelik, ‘Doğru diş fırçalama nasıl olmalı?’ gibi soruları kapsayan uygulamalar kendi sınıflarında, arkadaş ortamında uygulanmaktadır. Çalışmalarımız sayesinde, geleceğimiz olan çocuklarımızın, ağız ve diş sağlıkları erken dönemde kontrol edilerek sorunlar, erken dönemde tespit edilebilmektedir. Böylece diş hekimi hasta arasındaki uyumu sağlamakta ve toplumda yaygın olan diş hekimi korkusunu da gidermektedir” dedi.


Kaynak: İHA

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.