Dentiss Logo

İlkokul Öğretmenlerine Ağız Ve Diş Sağlığı Semineri

Milli Eğitim Bakanlığı, Colgate ve TOÇEV tarafından ortaklaşa yürütülen “Parlak Gülüşler, Parlak Gelecekler” projesi kapsamında Yozgat’ta ilkokul 3. sınıf öğretmenlerine ağız ve diş sağlığı konusunda seminer verildi.
15.05.2014       14.44.58
Türkiye’de 2006 yılında başlayan ve halen sürdürülen 'Parlak Gülüşler, Parlak Gelecekler' projesi kapsamında proje koordinatörü Ferdaniye Ünaloğlu tarafından Yozgat Kız Meslek Lisesi konferans salonunda ilkokul 3’üncü sınıf öğretmenlerine ağız ve diş sağlığı semineri verildi.

Seminerde, ağız ve diş sağlığının önemi, diş çürümelerinin sebepleri, süt dişlerinin korunması, diş fırçalama konuları anlatıldı. Ünaloğlu, ağız ve diş sağlığının insan sağlığı açısından son derece önemli olduğunu belirterek "Öğrencilerimizin diş sağlığına gereken önemi vermesi, sabah ve akşam mutlaka dişlerini fırçalaması gerekir. Küçük yaşta çocuklarımızın bu bilinçle yetişmesi dişlerin daha sağlıklı korunmasını sağlayacaktır." dedi.

Proje kapsamında seminere katılan öğretmenler de kendi okullarında öğrencilerine diş sağlığı konusunda bilgi verecek. 'Parlak Gülüşler, Parlak Gelecekler' projesinin 51 ilde uygulandığı ve bu proje ile yüz binlerce ilköğretim öğrencisine ulaşıldığı belirtildi.




YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.