Dentiss Logo

KTO Karatay'da Diş Hekimliği Fakültesi Açılıyor

KTO Karatay Üniversitesi Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri izin süreci Bakanlar Kurulu Kararı ile tamamlandı. Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi’nin 2015-2016 eğitim-öğretim yılında açılmasının planlandığı belirtildi.
28.08.2014       17.31.12
Bir süredir sağlık alanında da eğitim-öğretime hazırlanan KTO Karatay Üniversitesi, Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri ile yakın gelecekte Türkiye’nin sağlık alanındaki nitelikli insan kaynağı istihdamına katkı vermek istiyor.

Yaklaşık bir yıldan beri beklenen iznin çıkmasıyla, sağlık alanındaki eğitim-öğretim ve araştırma hedefleri için yapılmakta olan çalışmaları hızlandırdıklarını ifade eden Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Öztürk, 2015-2016 öğretim yılına öğrenci alımı için hazırlıkların hızlandırılacağını ifade etti. Konya’nın sağlık alanında nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesi bakımından önemli bir potansiyel taşıdığını belirten Öztürk, bu imkânlardan en iyi şekilde yararlanmaya ve ülkemiz yükseköğretimine katkıda bulunmaya gayret edeceklerinin altını çizdi.

Öztürk, bu hayırlı gelişmenin ülkemiz, Konya ve bölgesi ile tüm paydaşlara hayırlı olsun dileklerini de belirterek, “Fakültelerimizin kurulma kararı 12. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olarak katılımıyla düzenlenen son Bakanlar Kurulu toplantısında alınmıştır. Son toplantısında Konya için böylesine hayırlı bir işe imza atan Sayın Erdoğan’a şehrimiz adına teşekkür ediyorum. Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na da bu kararın alınmasında desteği için teşekkür ediyor; kararın üniversitemiz, şehrimiz ve ülkemiz adına hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Ömer Torlak ise, stratejik bir karar ile bu sürecin başlatıldığını, gelinen nokta itibariyle hazırlıkların hızlandırıldığını ve KTO Karatay Üniversitesi’nin sağlık alanında da belirlemiş olduğu hedefe odaklanma ile büyümeyi esas aldığını söyledi. Rektör Torlak, üniversitenin sağlık alanındaki büyümesi ile sorumluluklarının daha da arttığını, artan sorumluluklarının bilincinde olarak akademik ve fiziki gelişim için çalışmalara heyecan ve azimle devam ettiklerini ifade etti. Rektör Prof. Dr. Torlak, ayrıca İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi isminin, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi olarak değiştirildiğini ve bu değişiklikle birlikte fakülte bünyesinde Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Yeni Medya gibi bölüm hazırlıklarına da hızla başlanacağını belirtti.

Bu gelişmelerin hayırlı ve uğurlu olması dileklerini de ifade eden Rektör Torlak, bu gelişmelerde katkısı olan başta mütevelli heyet başkan ve üyeleri olmak üzere akademik ve idari personele de teşekkür etti.




YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.