Dentiss Logo

Koruyucu Ağız-Diş Sağlığı Bilimsel Araştırmaları Teşvik Ödülleri Dağıtıldı

TDB ve İpana&Oral B arasında yapılan Protokol çerçevesinde, “Koruyucu Ağız-Diş Sağlığı Bilimsel Araştırmaları Teşvik Ödülleri” İstanbul Kongre Merkezi’nde (ICC) gerçekleşti.
02.06.2015       10.21.27

Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) ve İpana&Oral B arasında yapılan Protokol çerçevesinde, “Koruyucu Ağız-Diş Sağlığı Bilimsel Araştırmaları Teşvik Ödülleri” İstanbul Kongre Merkezi’nde (ICC) gerçekleştirilen TDB 21. Uluslararası Dişhekimliği Kongresi’nin ilk gününün akşamında (28.05.2015) gala yemeğinde sahiplerini buldu.

Arş. Gör. Dr. Serpil Çokakoğlu tarafından başvurusu gerçekleştirilen “Effect of bracket type on halitosis, periodontal status, and microbial colonization” (Halitosis, periodontal sağlık ve mikrobiyal kolonizasyon üzerine braket tipinin etkisi) konulu çalışma üçüncü seçildi ve 5000 TL ile ödüllendirildi. Prof. Dr. Kaan Orhan tarafından başvurusu gerçekleştirilen “Prevelance of oral abnormalities in a Turkish newborn population” (Türkiye’deki yenidoğan popülasyonlarında oral anomalilerin prevelansı) konulu çalışma ise ikinci seçildi ve 7500 TL ile ödüllendirildi.

Prof. Dr. Esra Yıldız, Prof. Dr. Murat Akkaya, Prof. Dr. Selçuk Yılmaz, Prof. Dr. Taner Yücel tarafından oluşan jürinin değerlendirmesi sonucunda, birincilik ödülü için Koruyucu Ağız-Diş Sağlığı Bilimsel Araştırmaları Teşvik Ödülleri kriterlerine uygun çalışma bulunamadı. Para ödülünün yanı sıra, dereceye giren hekimlere “Koruyucu Ağız-Diş Sağlığı Bilimsel Araştırmaları Teşvik Ödülleri Belgesi” de verildi. İkincinin belgesini TDB Genel Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel, üçüncünün belgesini ise P&G Türkiye Profesyonel Ağız Sağlığı Ülke Müdürü Pınar Fesli Berkman takdim etti. Törenin ardından bu yıl beşincisi gerçekleştirilen ve ülkemizin ev sahipliğini yaptığı Komşu Ülkeler Dişhekimleri Birlikleri İşbirliği Platformu Toplantısına katılan başkanlara, Türk Dişhekimleri Birliği Genel Başkanı tarafından birer plaket taktim edildi.

Gala yemeğinin ve ödül töreninin ardından, açık havada yapılması planlanan Candan Erçetin konseri, havanın serin olması sebebi ile İstanbul Kongre Merkezi’nin Harbiye Oditoryumu’nda gerçekleştirildi. Ünlü sanatçı Candan Erçetin, yoğun geçen ilk günün ardından, güzel sesi ve şarkıları ile katılımcılara doyumsuz bir gece yaşattı. 

Kaynak: TDB

 


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.