Dentiss Logo

Koruyucu Ağız-Diş Sağlığı Bilimsel Araştırmaları Teşvik Ödülleri

TDB ile İpana&Oral-B arasında yapılan protokol çerçevesinde, “Koruyucu Ağız-Diş Sağlığı Bilimsel Araştırmaları Teşvik Ödülleri”nin ilki bu sene TDB 21. Uluslararası Dişhekimliği Kongresi kapsamında yapılacak.
21.04.2015       16.19.30
TDB ile İpana&Oral-B arasında yapılan ve “Koruyucu Ağız-Diş Sağlığı Bilimsel Araştırmaları Teşvik Ödülleri”nin verilmesini amaçlayan protokol çerçevesinde ilk ödül töreni 28-30 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak TDB 21. Uluslararası Dişhekimliği Kongresi kapsamında gerçekleştirilecek.

Teşvik ödüllerine katılmak için TDB’nin web sayfasında yayınlanan başvuru koşulları ve değerlendirmesi şöyle belirtilmiştir:
- “Koruyucu Ağız-Diş Sağlığı Bilimsel Araştırmaları Teşvik Ödülleri” Türkiye’deki özel, kamu ve üniversitede çalışan tüm dişhekimlerine açıktır.
- Teşvik ödülleri; bir araştırmacı ya da araştırmacı grubunun, koruyucu ağız-diş sağlığı alanında ulusal veya uluslararası hakemli bir dergide 2015 Nisan ayı sonuna kadar yayınlanmış çalışmasına verilir.
- Teşvik ödüllerine başvurulacak araştırmanın ağız-diş sağlığının korunması alanındaki konuları (diş çürükleri, gingivitis, periodontitis, ağız kuruluğu, ağız kanserleri ve/veya diğer ağız hastalıkları) kapsaması gerekmektedir.
- Ağız hastalıklarının belirgin bir risk faktörü olduğu sistemik hastalıklar konusunda da yapılan ve genel sağlık-ağız diş sağlığı ilişkisinde koruyucu dişhekimliğinin etkilerini ortaya koyan bilimsel araştırmalar da değerlendirilmeye alınacaktır.
- Hastalığın önlenmesi ve bunun gerek genel sağlığı gerekse ağız-diş sağlığına olan faydaları ile ilgili değerlendirilmiş, ölçümlemiş koruyucu programlar, projeler veya toplum ağız-diş sağlığını ilgilendiren projeler üzerine yapılan başvurular da bilim jürisi tarafından değerlendirecektir.
- Teşvik ödüllerine katılacak olan araştırmaların daha önce herhangi bir ödül almamış olması gerekmektedir.
- Teşvik ödülleri için adayın ayrıntılı özgeçmişinin, tüm çalışmanın basılı 3 adet kopyasının Türk Dişhekimleri Birliği Ziya Gökalp Caddesi 37/14 Kızılay-ANKARA adresine 20 Mayıs 2015 mesai saati bitimine kadar elden veya posta ile ulaştırılması gerekmektedir.


Başvuruların Değerlendirilmesi

- Tüm başvurular gizlilik çerçevesinde, bağımsız bir jüri tarafından değerlendirilecek ve değerlendirme sürecinde P&G'nin hükmü olmayacaktır.
- Bilim jürisi, TDB Merkez Yönetim Kurulu tarafından belirlenen uzman ve öğretim üyelerinden oluşturulacaktır.
- Bilim jürisi, teşvik ödülleri için gönderilen çalışmaları uygun görmediği takdirde o yıl ödüllendirme yapmayabilir.
- Yapılan değerlendirme sonunda birinci, ikinci ve üçüncü seçilen araştırmalara para ödülü verilecektir.
- Ödül almaya hak kazanan araştırmacılara TDB Kongresi Gala Yemeğinde birer plaket ve ödül belgesi verilecektir.
- Teşvik ödülleri P&G tarafından desteklenecektir.

 

 



YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.