Dentiss Logo

Kâtip Çelebi’de Beyaz Önlük Heyecanı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi “Beyaz Önlük Giydirme” töreni, fakültenin 77 genç diş hekimi adayı ve ailelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
01.12.2014       17.29.57
Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tancan Uysal’ın ev sahipliğinde düzenlenen törene, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Malas, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Gökçe, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Recep Sütçü, Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Soyöz ve çok sayıda akademisyen katıldı.

“Beyaz Önlük Giydirme” töreninde diş hekimi adaylarına seslenen İKÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tancan Uysal, 3 yılda gelinen başarılı noktayı özetlerken Amerika’da yayınlanan prestijli bir bilimsel dergide bir sayıda altı araştırmalarının basıldığını, eğitimin bir bölümünün yurtdışında yapılması adına Almanya, İtalya, Polonya ve Finlandiya’daki diş hekimliği fakülteleriyle anlaşmalar imzaladıklarını, TÜBİTAK’a sağlık alanında en fazla araştırma projesi veren fakülte olduklarını, Türkiye’nin en iyi, en dinamik diş hekimliği hocalarından ve asistanlarından oluşan bir akademik kadroyu kurduklarını söyledi. Prof. Dr. Uysal ayrıca diş hastanesinin de İzmir’in ve bölgenin en önemli diş hastanesi konumuna geldiğini ekledi.

“Dünya standardında eğitim müfredatı”


Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, ise hekimliğin hayatlarının ana merkezinde yer alması gereken bir süreç olduğunu ifade etti. Öğrencilerin İKÇÜ’lü oldukları için çok şanslı olduklarını belirten Prof. Dr. Akhan, “Diyoruz ki verdiğimiz eğitim dünyada verilen eğitimle bir olsun. İmkânlarımız çok iyi. Akademisyenlerimiz alanlarında yetkin, genç ve dinamik bir kadrodan oluşuyor. Öğrencilerimize en iyi imkânları sunabilmek için, canla başla çalışıyorlar. Bu yönde akademisyenlerimize çok teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından 77 genç diş hekimi adayı, beyaz önlüklerini giyerek diş hekimi öğrenci andıyla mesleğe ilk adımı attı. Tören sonrası etkinliklerde Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Mücahit Yalçın Öztüfekçi’nin eğitmenliğinde, fakülte bazında kurulan ve fakülte akademisyenleriyle idari personelden oluşan ilk İKÇÜ fakülte korosu, verdiği müzik dinletisiyle büyük alkış aldı. Etkinliklerin devamında öğrencilerin hazırladığı, eğitimlerinin ilginç yanlarını yansıtan ‘Perde Arkası’ adlı kısa film de izleyenlerin beğenisini kazandı.




YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.