Dentiss Logo

Öğrencilerin Ağız Sağlığı Gönüllü Diş Hekimlerine Emanet

Hatay Diş hekimleri Odası komisyonlarında, gönüllü olarak görev alan diş hekimleri tarafından uygulanan ‘Sağlığı Geliştiren Okullar Projesi’ çalışmalarının üçüncü yılını tamamladı.
12.06.2015       10.51.28
Hatay merkezdeki Antakya Fenerbahçe, Hatay Nizamettin Özkan ilkokulları ile İskenderun'da Mithatpaşa ve Emel Akçay ilkokullarında ağız ve diş sağlığı eğitimi ve flor vernik uygulamasının bu yılki ayağı tamamlandı. Çalışmalarında öğrencileri bilgilendiren diş hekimleri, diş fırçalaması ve çürükler hakkında uygulamalı gösterim de yaptı. Dişlerin sabah ve akşam olmak üzere düzenli olarak fırçalanmasını gerektiğini belirten diş hekimleri, dişlerin bakımına özen gösterilirse, mikropların zarar veremeyeceğini önemle vurguladı.

Türk Diş Hekimleri Birliği Toplum Ağız Diş Sağlığı ve Eğitimi Komisyonu’nun ilkokul öğrencilerinde kişisel hijyen, ağız ve diş sağlığı alanında diş fırçalama alışkanlığını kazandırma ve floritlerin kullanımı ile diş çürüklerini azaltarak, ağız diş sağlığının korunması ve geliştirilmesinin sağlanmasının amaçlandığı proje, Hatay'da gönüllü diş hekimleri tarafından gerçekleştiriliyor.


Kaynak: CİHAN

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.