Dentiss Logo

Periodontoloji Sayısını Aldınız mı?

Sistemik Hastalıklarla Etkileşim, Cerrahi ve Cerrahi Olmayan Tedaviler, Dişeti Çekilmeleri, Keratinize Mukoza ve İmplantta Başarı, Tedavinin İdamesi… Hepsi ve daha fazlası “Dişhekimliği Dergisi”nin 125. Sayısında...
19.12.2016       13.52.59
Bilime hizmette 27. yılını geride bırakmak üzere olan “Dişhekimliği Dergisi” 125. Sayısının kapak konusunda Periodontolojiyi işledi. Kapak yayın danışmanlığının Prof. Dr. Korkud Demirel tarafından yapıldığı bu sayıda, İstanbul, Hacettepe, Gazi ve Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalı’ndaki değerli hocaların ve Özel Dentestetik Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği’nin kurucusu Dr. Muammer Gözlü’nün makaleleri bulunuyor.

KAPAK KONUSU: PERİODONTOLOJİ

Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Nurdan Özmeriç, tarafından hazırlanan “Periodontal ve Sistemik Hastalıklar; İki Yönlü Etkileşim” konulu makalede; etkileşimde olan periodontal-sistemik hastalıklar ve sistemik durumlarla ilgili en fazla kanıta sahip olan hastalıklar anlatılıyor.

Çukurova Üniversitesi Periodontoloji  AD.’ından Yrd. Doç. Dr. Mustafa Özcan ve Prof. Dr. M. Cenk Haytaç’ın yazdığı “Cerrahi Olmayan Periodontal Tedavi” makalesinde, COPT esasları ve bu tedavi ile birlikte kullanılan ilave yöntemlerin etkinliği okuyabilirsiniz.

Flep Cerrahisi
“Periodontal Cerrahi Tedavi” başlıklı makale İstanbul Üniversitesi Periodontoloji AD.‘ndan Doç. Dr. Ülkü Başer, Doç. Dr. Duygu Yaman ve Doç. Dr. Ali Çekici tarafından yazıldı. Periodontal hastalığın kontrol altına alınması ve hastalığın ilerlemesine neden olacak anatomik durumların düzeltilmesi amacıyla yapılan periodontal cerrahinin aşamaları bu makalede anlatılmıştır.

Dişeti çekilmeleri ve tedavileri konusunu Özel Dentestetik Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği’nden Dr. Muammer Gözlü ve İstanbul Üniversitesi Periodontoloji AD.‘ndan Prof. Dr. Korkud Demirel anlattı. Dişeti çekilmesinin nedenleri, sıklığı, sınıflandırılması, mekanizması, kinik önemi başlıklarının detaylarını bu makalede inceleyebilirsiniz.

Keratinize Mukoza
“İmplant Çevresi Keratinize Mukozanın Önemi ve Serbest Dişeti Grefti ile Arttırılmasının İmplant Başarısına Etkileri” yine İstanbul Üniversitesi Periodontoloji Ana Bilim Dalı tarafından hazırlandı. Doç. Dr. Cansu Başeğmez ve Prof. Dr. Korkud Demirel’in yazdığı makalede implant çevresi keratinize mukoza ve yetersiz keratinize mukozanın serbest dişeti grefti ile arttırılması anlatılıyor.

Tedavinin İdamesi
Kapak makalelerinin son konusu “Periodontal Tedavinin İdame Fazı” başlıklı yayın. Makale Hacettepe Üniversitesi Periodontoloji Ana Bilim Dalı’ndan Dt. Hazel Z. Kocabaş, Dr. Yağmur D. İlarslan ve Doç. Dr. Abdullah C. Akman tarafından hazırlandı. İdame prosedürlerinde hangi basamakların göz önünde bulundurulması gerektiği ve nasıl gerçekleştirileceğini bu çalışmada okuyabilirsiniz.

4C Medikal’den Yeni Ürün
2002 yılından bu yana Türkiye’de inovatif teknolojilerin ilk uygulayıcılarından olan 4C Medikal, ileri mühendislik ürün gamına bir yenisini daha ekleyerek "Navident İmplantolojide Dinamik Navigasyon Sistemleri"ni Türk diş hekimlerinin kullanımına sundu. Yeni ürününün lansmanını derginin haberler köşesinde okuyabilirsiniz.

Dişhekimliği Dergisi’nde ayrıca; kitap tanıtımı, sektörel ve bilimsel haberler, duyurular, güncel gelişmeler, sektörde yer alan firmaların güncel ilanları, piyasadaki ürünler, teknolojik cihaz ve aletlerin tanıtımları da okurlara sunuluyor.

Abone Olun, Bilgi Alın, Ücretsiz Örnek Sayı İsteyin...

Vestiyer Yayın Grubu dergileri hakkında sorularınıza cevap almak veya abone olmak için; 0212 481 02 20 numarayı arayarak Ergül Kaya, Elif Taman veya Elvan Genç ile görüşebilir veya [email protected] adresine e-posta gönderebilirsiniz.
Online Sipariş

Dergiyi internet üzerinden online satın almak için lütfen bu linki takip edin.






YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.