Dentiss Logo

Prof. Dr. Yasemin Kulak Özkan’ın İmza Günü: “Gülüş Dizaynı”

Vestiyer Yayın Grubu ile DİŞSİAD işbirliğiyle yayınlanan “DİŞSİAD Kitaplığı”nın ikinci halkası olan “Estetik Restorasyonlarda Gülüş Dizaynı” kitabı, Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Tedavi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yasemin Kulak Özkan tarafından imzalanacak
01.04.2014       18.36.27
DİŞSİAD desteğiyle Vestiyer Yayın Grubu tarafından yayınlanacak ve diş hekimlerine ücretsiz dağıtılacak olan meslekî kitaplar serisinin ikincisi “Estetik Restorasyonlarda Gülüş Dizaynı” olarak duyurulmuştu.

Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Tedavi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yasemin Kulak Özkan ile yine aynı kürsüden Doç. Dr. Burçin Vanlıoğlu’nun birlikte hazırladığı kitap, IDEX Fuarı’nda okuyucuyla buluşacak.

120 TL liste fiyatıyla yayınlanan “Estetik Restorasyonlarda Gülüş Dizaynı” kitabı, 3-6 Nisan 2014 tarihlerinde CNR Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan IDEX Fuarı’nı ziyaret eden diş hekimlerine ücretsiz olarak dağıtılacak.

İmza günü 05 Nisan 2014 Cumartesi

Kitaplarını alan diş hekimleri için Prof. Dr. Yasemin Kulak Özkan’ın imza günü, 05 Nisan 2014 Cumartesi saat 14:00’de DİŞSİAD’ın standında gerçekleşecek.


“Estetik Restorasyonlarda Gülüş Dizaynı” Önsözü...

“Zamandan bağımsız estetik” kavramı, güzellik algısı, çekicilik, doğallık ve yaşa uygun genç görüntü demektir. Estetik tedavideki amacımız hastanın görüntüsünde heyecan verici ve inandırıcı olacak şekilde geliştirilmiş fakat doğal olacak bir görüntü oluşturmaktır. Estetik diş hekimliğindeki doğal estetik beklentisi tedavi planının yapısal kısımlarının başında gelmektedir bu nedenle yapılacak tedavinin sonundaki estetik analiz veya gülüş dizaynı çok önemlidir.

Gülüş dizaynı estetik konseptinin en önemli unsurlarından biridir ve bu değerlendirmede sadece objektif değerlendirme değil subjektif değerlendirmeler de oldukça önemlidir. Objektif değerlendirmeler tedavinin sonucunda yapılırken subjektif değerlendirmeler hekimin ve hastanın kişisel tercihlerini değerlendirmeyi amaçlar. Bu durumda tedavinin başarısını etkileyebilir. Bu nedenle dişhekimliğinde estetik beklentilerin karşılanmasında ve başarılı olunmasında sadece hekim değil, hasta ve teknisyen de birbirleriyle paralel görüşleri paylaşmalıdır. Bazı durumlarda konservatif gülüş hazırlamak hem hekim hem de seramik teknisyeni için oldukça zordur. Kaliteli bir estetik sonuç elde etmek için hem hekim hem de teknisyen fonksiyonel gülüş dizaynını çok iyi anlamak zorundadır.

Günümüzde gülüş dizaynı sadece dişleri tasarlamak değil aynı zamanda hastanın yüzüne ve kişiliğine uygun bir şekilde bir gülüş yaratmak olarak geçmektedir. Bu felsefeye göre gülüş dizaynı önce yüzün analizi, sonra gülüş analizi, en sonunda da dişlerin analizini yapmaktır. Bu kitapçık ile fasiyal analizin detaylarını ve tahmin edilebilir bir estetik sonuca sahip gülüş dizaynının basamaklarını hem teknisyen hem de hekimler için anlaşılabilir şekilde anlatmaya çalıştık.

Konfüçyüs

“Bilgiye sahip olarak doğmuş biri değilim, öğretmeyi seviyorum ve öğrenmeye çalışıyorum” diyerek bir şeyler öğrenmenin ve öğretmenin yüceliğinden bahsetmiştir.

Bizler de bir nebze olsa meslektaşlarımıza bir şeyler öğretmeye katkıda bulundaysak ne mutlu bize, yine ne mutlu bize ki aynı zamanda bir şeyler öğretirken yeni bir şeyler öğrenmenin mutluluğunu yaşadık...

Mutluluklar Sağanağında, Güzel Bir Gülüşle Şemsiyesiz Kalmanız Dileğiyle...

Prof. Dr. Yasemin Kulak Özkan
Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi AD. Başkanı

Doç. Dr. Burçin Akoğlu Vanlıoğlu
Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi AD. Öğretim Üyesi











YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.