Dentiss Logo

Rejeneratif Cerrahi Eğitimi’nde İkinci Seviye

Vestiyer Akademi ve Botiss işbirliği ile düzenlenen ve ilk eğitimden hemen sonra çok ilgi görmeye başlayan “Rejeneratif Cerrahide Biyolojik Prensipler ve İleri Cerrahi Teknikler Kursu: Seviye 2” eğitiminin yenisi 14-15 Haziran tarihinde gerçekleştirildi.
15.07.2014       11.48.35

Son yıllarda, diş hekimliğinin en çok ihtiyaç duyulan ve ilgi gören konularından biri olan “Kemik Rejenerasyonu” üzerine düzenlenmeye başlayan, iki seviyeden oluşan ve ikişer gün süren “Rejeneratif Cerrahide Biyolojik Prensipler ve İleri Cerrahi Teknikler Kursu”na hekimler yoğun ilgi gösteriyor. İmplant uygulamalarının yaygınlaşması ve birçok diş hekiminin implant hastası kabul ediyor olması sonucu, kemikle ilgili sorunların daha fazla gündeme gelmesi ve çözüm yöntemlerinin araştırılması bu kursa gösterilen ilgiyi arttırıyor.

14-15 Haziran tarihinde seviye 2 olarak ikincisi düzenlenen eğitime Ankara, Antalya, Batman, İstanbul, Lüleburgaz, Van’dan gelen hekimler katıldı. Eğitim, Almanya’da eğitmen diş hekimi olarak çalışmakta olan Dr. Orcan Yüksel tarafından verildi.

Uygulama Öncesi Kapsamlı Teorik Eğitim


Katılımcı hekimler teorik bölümde yumuşak doku cerrahisinde kullanılan yöntemler ve enstrümanları, otojen greftin alternatifleri ve nasıl kullanıldıklarını, Mucoderm® kullanımı, yumuşak dokunun kemik ogmentasyonu için hazırlanması ve dikiş teknikerini detayları ile öğrendiler. Sert doku cerrahisi ve ring tekniği bölümünde ise üç boyutlu kemik cerrahisinde kullanılan yöntemleri, Maxgraft® ile allograft’lerin nasıl kullanıldığını, Maxgraft® ile ring tekniği ve kemik çoğaltma tekniklerini öğrenen hekimler yumuşak doku komplikasyonlarının yönetimi ve ilaç kullanımını da işlediler.

Uygulamalı Bölümde “Ring Tekniği” de Anlatıldı

Eğitimin ikinci günü yapılan uygulamalı bölümde katılımcı diş hekimleri kemik üzeri gingiva şeklinde dizayn edilmiş özel modeller üzerinde uygulamalar yaptılar. Uygulama kısmında çekim sonrası soket yönetimi, kemik çoğaltma teknikleri, greft kullanımı ve hekimler tarafından çok ilgi gören ring tekniğini de öğrendiler. Tavukgöğsü üzerinde de sütur tekniklerini gören katılımcı diş hekimleri, teorik bölümde öğrendiklerini detayları ile pekiştirme fırsatı yakaladılar.












Haber&Fotoğraf: Elif Taman



YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.