Dentiss Logo

Sektör, CNR İDEX’te 25 Milyon Dolarlık İş Hacmini Aştı

Alanında dünyanın en büyük üçüncü fuarı olan CNR İDEX-İstanbul Ağız-Diş Sağlığı Cihaz ve Ekipmanları Fuarı, 03-06 Nisan 2014 tarihleri arasında CNR EXPO Yeşilköy'de düzenlendi. Fuarı, çoğunluğu diş hekimi olmak üzere 9 bin 53 profesyonel ziyaret etti.
09.04.2014       16.41.52

Hızla büyüyen ağız ve diş sağlığı endüstrisinin tek fuarı CNR İDEX İstanbul Ağız-Diş Sağlığı Cihaz ve Ekipmanları Fuarı, 03-06 Nisan 2014 tarihleri arasında CNR EXPO Yeşilköy'de gerçekleştirildi. Dental ünit ve koltuklar, röntgen, görüntüleme cihazları, ağız içi kamera, dijital radyografi cihazları, implant sistemleri gibi alanlarda en son teknolojilerin 12.000 metrekare içinde sergilendiği fuar, CNR Ekspo Fuarcılık ile Diş Malzemeleri Sanayicileri ve İşadamları Derneği (DİŞSİAD) iş birliğinde ve KOSGEB desteğinde düzenlendi.

Fuar, Dişsiad Başkanı Sayın Namık Kemal Sönmez, Türk Diş Hekimleri Birliği Genel Başkanı Sayın Prof. Dr. Taner Yücel, Gürcistan Diş Hekimleri Birliği’nden Sayın Dr. Vladimer Margvelanskvili, Azerbaycan Diş Hekimleri Birliği’nden Sayın Prof. Dr. Zaur Novruzor, Lübnan Diş Hekimleri Birliği’nden Sayın Prof. Dr. George Tahini, CHP İstanbul Milletvekili Sayın Kadir Gökmen Öğüt ve CNR Holding Fuarcılık Grubu CEO’su Sayın Cem Şenel'in katılımıyla protokol açılışını gerçekleştirerek başladı.





Fuarda, diş hekimleri, akademisyenler, diş teknisyenleri, diş hekimliği fakülteleri öğrencileri, hastanelerin başhekim ve satın alma sorumlularının aralarında yer aldığı 718'i yabancı toplam 9 bin 53 profesyonel ziyaretçi, 400’ü aşkın firmada sergilenen yaklaşık 1.000 markayı inceleme fırsatı buldu. Bulgaristan, Almanya, Kosova, Suudi Arabistan, İran, Montenegro, Sırbistan, Tunus, Yunanistan ve Makedonya gibi ülkelerin de katıldığı fuarda ziyaretçiler sektördeki yeniliklerden, son gelişmelerden haberdar olarak ekipman ihtiyaçlarını sağladılar.




Ziyaretçiler, Boğaziçi Caz Korosu’nun keyifli performansı ile eğlendiler. Ayrıca fuarı ziyaret eden diş hekimleri, Vestiyer Yayın Grubu ile DİŞSİAD işbirliğiyle yayınlanan “DİŞSİAD Kitaplığı”nın ikinci halkası olan Prof. Dr. Yasemin Kulak Özkan ile Doç. Dr. Burçin Vanlıoğlu’nun “Estetik Restorasyonlarda Gülüş Dizaynı” kitabını, Prof. Dr. Yasemin Kulak Özkan’ın imza gününde ve fuar boyunca ücretsiz olarak alma fırsatı buldu.






Fuar, sektöre 25 milyon doları aşan bir ticaret hacmi yarattı. 2012 yılında yine CNR Fuar Merkezi’nde düzenlenen İDEX 2012’ye 202 firma katılmış, yaklaşık 500 marka sergilenmiş, fuar alanı 8 bin m2 olarak düzenlenmişti.




Ziyaretçiler ve Katılımcı Firmalar Düşüncelerini Bizimle Paylaştı...


Gülsüm Kahya (Diş Hekimi):
Son gün geldim. Gayet iyiydi. Eksiklerim vardı onları aldım. Çok faydalı bir fuar olduğunu düşünüyorum. Organizasyon iyi yapılmış. Yurtdışından firmaların katılması da iyi oldu. İdex’in dental sektöre çok büyük bir katkısı olduğunu düşünüyorum.

Mustafa Düğencioğlu (Diş Hekimi):
Kalamış Kadıköy’de Önce Diş Hekimi Grubu’nun üyelerinden birisiyim. Bütün firmaların bir araya toplanmasından ötürü fuarın çok uygun olduğunu gördüm. Genel anlamda ziyaret eden hekimler iyi olmakla beraber daha iyi bir tanıtım yapılabilirdi diye düşünüyorum. Diş hekimliğinin gelişmiş olduğunu gösteren bir fuardı. İleriki yıllarda daha da iyi katılımlara yöneleceğini umuyorum. 3 hol yerine 13 holde görebileceğimiz günlerin de olmasını diliyorum.

Nuray Sıtkı Uyar (Diş Hekimi):
Genel anlamda güzel bir fuardı ama çok daha fazla tanıtım yapılıp hekim katılımının çok daha fazla olması gerektiğini düşünüyorum. Ama organizasyon çok güzel olmuş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Ümit Güneysu (Diş Hekimi):
Çok güzel bir fuar oldu. Ancak firmaların stantlarının daha kolay bulunabilmesi için bir çalışma yapılmalıydı. Bu gibi olumsuzluklar bundan sonraki organizasyonlarda düzenlenip reklama biraz daha ağırlık verilirse çok daha iyi katılım olacaktır.

Aydın Coşkun (Instrumentarium):
Bence çok başarılı bir organizasyon oldu. Geçmiş yıllara göre hem katılım hem organizasyonun çok daha iyi olduğunu gördüm. Pazarlama olarak oldukça iyi potansiyel müşterimiz çıktı. Fuardan sonra da görüşmelerimiz devam edecek Instrumentarium olarak başarılı bir fuar oldu.

Neşe Baysal (Dentalışveriş):
İletişim için burada bulunuyorum ve bunu sağlayabildiğim tek fuar diyebilirim. 6-7 yıldır İdex dışında bir fuara katılmıyorum. Bugün 3. Gün olmasına rağmen amacıma çok ulaştım. Katılımın yeterli olduğunu görüyorum ve çok konforlu ve ferah bir ortam var. Yurtdışı katılımı da gayet yeterliydi.

Ertan Sevinç (Dual Dental):
Böyle fuarları sektör açısından oldukça olumlu buluyoruz. Yurtdışı katılımının artarak devam etmesi hepimizin faydasına olacaktır. Organizasyon iyi ancak diş hekimi katılımının çok yüksek olmadığını gördüm. Son gün artacağını düşünüyorum. Dual Dental olarak fuara katılmamızın iyi olduğunu söyleyebilirim.




YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.