Dentiss Logo

Sektör DİŞSİAD’ın İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi

Diş Malzemeleri Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (DİŞSİAD), üyelerine özel düzenlediği iftar yemeği 16 Haziran akşamı gerçekleştirildi.
20.06.2016       10.45.33
DİŞSİAD’ın her sene geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeği Topkapı Sarayı Karakol Restaurant’ta verildi. Davette DİŞŞİAD Yönetim Kurulu, üyeleri, GREATIST ve IDEX yetkilileri bir araya geldi.

Tarih Kokusu ve Keyifli Ortam

İftar daveti, Topkapı Sarayı’nın bahçesinde, Feriye Lokantası tarafından işletilen “Topkapı Sarayı Karakol Restaurant”ta gerçekleştirildi. Davetliler, huzurlu, keyifli ve sarayın tarih kokan atmosferinde, zengin menü ile ağırlandılar.



Başkan’dan Sektörün Desteğine Teşekkür

Davetin açılışında konuşma yapan DİŞSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Dt. Namık Kemal Sönmez, tüm üyelere, geçtiğimiz Nisan ayında gerçekleştirilen İDEX fuarına verdikleri büyük destekten ötürü ayrıca Dental Tribune International ve Vestiyer Yayın Grubu ile ortak yaptıkları ve bu yıl 28-30 Ekim tarihlerinde düzenlenecek GREATİST Kongre ve Fuarı'nın şimdiden %80 doluluk oranını yakalamasından dolayı teşekkür etti.

Türk Diş Hekimliği IDS’te Tanıtılacak

İftar öncesi konuşmasına devam eden Sönmez, EDAD ile yaptıkları protokol ile IDEX’te gerçekleştirilen “Diş hekimliğinde dijital fotoğraf sanatı” başlıklı Artistik Dental Fotoğraf Sergisi’ni genişleterek Ekim ayında serginin yarışma şekline getirileceğini, yarışma sonrasında genişletecekleri çalışma ile hazırlanacak sergi kitabının IDS’te Türk diş hekimliğini tanıtmak amacı ile dağıtılacağından söz etti.

Milli Katılım Standı ile Diş Hekimliği ve Sanayici Bir Arada

Sönmez sözlerine IDS fuarının DİŞSİAD açısından önemi ile devam etti. DİŞSİAD’ın Ekonomi Bakanlığı ve İhracatçı Birlikleri ile yaptıkları ortak çalışma sonucunda IDS fuarında Milli Katılım Standı açılacağını belirten Sönmez, şu anda IDS’e bağımsız olarak katılan 40- 50 firmanın DİŞSİAD çatısı altında toplanan Milli Katılım Standında yer aldığını, az kalan yer için son kontenjan gününe kadar birkaç başvuru daha alabileceklerini, KOSGEB Başkanının da bu projeye özellikle önem verdiğini, bu çalışma ile IDS’te de Türk diş hekimliği ve Türk sanayicisinin bir arada olabileceğini ifade etti.

Son kontenjan gününe kadar hali hazırda bağımsız olarak katılım sağlayacak olan firmalar IDS’e başvurarak standı transfer edebiliyor. Ekonomi bakanlığının da destek olduğu bu çalışmada destek oranı %70’e kadar çıkıyor. Teşvikler sonradan ödeme sitemi ile değil fuar zamanından önce peşin olarak alınıyor.

Sektörün ürünlerini dünya pazarında makul ve mantıklı rakamlarla temsil etmesi için çalışmalarına devam edeceklerini belirten başkan Sönmez, iftar davetlileri ile tek tek ilgilendi.






Haber&Fotoğraf: Elif Taman (Vestiyer Yayın Grubu)


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.