Dentiss Logo

Selçuklu Belediyesi’nden Yeni Hizmet

Selçuklu  Belediyesi, Dumlupınar Mahallesi’ne yeni bir Aile Sağlığı ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi kazandıracak. Merkez için yapılacak ihale, bugün gerçekleştirilecek.
18.02.2016       11.23.48
Konya Selçuklu Belediyesi, ilçeye sağlık alanında yeni yatırımlar kazandırmaya devam ediyor. Dumlupınar Mahallesi’ne kazandırılacak olan “Aile Sağlığı ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi”nin yapımı sürüyor. Merkezin maliyeti 3 milyon lira olarak açıklandı.

Konya’da ağız ve diş sağlığı alanında önemli bir boşluğu dolduracak olan merkez, hem aile sağlığı hem de ağız ve diş sağlığı alanında hizmet verecek olması bakımından önem taşıyor. Daha önce de ilçeye halk sağlığı laboratuvarı, hastane polikliniği ve aile sağlığı merkezi olmak üzere nitelikli tesisler kazandıran Selçuklu Belediyesi, yeni yapılacak sağlık yatırımıyla bu çalışmalarına bir yenisini daha eklemiş olacak.

2 bin 429 metrekare alanda bin 865 metrekare inşaat alanına sahip olacak merkez, bodrum, zemin ve 1.kattan oluşuyor.

Aile Sağlığı Merkezi’nin yer alacağı zemin katta, 6 adet poliklinik odası, 2 adet acil müdahale odası, 2 adet çocuk odası ve gözlem odası, 2 adet gebe izleme odası, jinekolojik muayene odası ve 1 adet laboratuvar yer alacak. Ağız ve Diş Sağlığı hizmetinin verileceği 1. katta, 2 adet röntgen odası, 10 adet diş üniti ve idari ofisler bulunacak. Kaba inşaatı tamamlanan ve çalışmaların aralıksız devam ettiği tesis 2016 yılı içinde tamamlanarak hizmet vermeye başlayacak.

Aile Sağlığı ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi, 3 milyon 457 bin TL’ye mal olacak merkez için yapılacak olan ihale bugün (18 Şubat 2016) gerçekleştirilecek.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.