Dentiss Logo

VESTA’dan Yeni Bir Eğitim

VESTA Akademi, düzenlediği en etkin eğitimlere bir yenisini daha ekledi. Doç. Dr. Hanefi Kurt tarafından verilen “Çene Eklemi Rahatsızlıkları ve Çözüm Yolları” eğitimi 25-26 Nisan’da yapıldı.
05.05.2015       12.30.21
Çene eklemi rahatsızlıkları, hastanın yaşam kalitesinin yanı sıra, diş hekimlerinin yaptığı dental tedavilerin başarısını da doğrudan etkilemektedir. Toplumda görülme sıklığı %60 - %70 olan bu rahatsızlıkların teşhis ve tedavisi; yalnızca hastayı bu konuda rahatlatmaya değil, yapılan diş tedavilerinin başarısına da katkıda bulanacağı için, diş hekimliği mesleği açısından büyük önem taşımaktadır.

VESTA | Vestiyer Akademi de bu sebepten dolayı “Mezuniyet Sonrası Sürekli Eğitim” sloganı ile sürekli geliştirdiği eğitim maratonuna “Çene Eklemi Rahatsızlıkları ve Çözüm Yolları” eğitimini de ekledi.

Medipol Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Hanefi Kurt’un verdiği hem teorik hem uygulamalı olan eğitime Urfa, Diyarbakır, İzmir, Rize, Adıyaman, İstanbul ve Kıbrıs’tan 13 diş hekimi katıldı.


DETAYLI UYGULAMA YAPILDI

İlk günü teorik anlatıma ayrılan eğitime katılan diş hekimleri, bu bölümde çiğneme sisteminin anatomisinden başlayarak sistemin klinik muayenesi ve çene eklemi rahatsızlıklarının teşhisinde radyolojik görüntülerin kullanımını, ayırıcı tanıları, muayenehanedeki mevcut hastalarda veya yeni başvuranlarda en sık karşılaşılan şikâyetleri örneklerle inceleyip nasıl baş edilebileceklerini detaylı şekilde gördüler.

Eğitimin uygulama bölümüne ayrılan ikinci günü, Medipol Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde yapıldı. Uygulama sırasında bir diş hekiminin, muayenehane ortamında yapabileceği tüm işlemler detaylandırıldı. Her katılımcı çene eklemi rahatsızlığı muayenesinden, ölçü alımına ve splint yapımına kadar birçok uygulamayı bizzat deneyimleme fırsatı buldu.

KATILIMCILAR İLERİ SEVİYEYİ DE İSTİYOR

Eğitimin ileri seviyesinin de yapılmasını isteyen hekimler, sertifikalarını aldıktan sonra memnuniyetlerini dile getirdiler.

Serpil Ören Güzey (Urfa):
Hanefi Hoca’ya ve bu eğitimi düzenlediği için Vesta Akademi’ye çok teşekkür ediyorum. Aldığım bu eğitim sayesinde artık pratikte çene eklemi rahatsızlıklarına müdahale edebileceğimi düşünüyorum. Yüz arkı ile ilgili de daha geniş bilgi ve kayıtlarla bu çalışmaların devamının yapılmasını arzu ediyorum. Bilgilerimizi daha da pekiştirmek için ileri seviye eğitim düzenlenirse çok iyi olur.

Fatma Sağbaş (İstanbul):
Hem teorik bölümü hem pratik bölümü çok güzel hazırlanmış bir eğitim oldu. Hanefi Hoca’ya ve Vesta’ya teşekkürlerimi iletiyorum. Daha önce işlenmemiş bir konu üzerinde böyle bir eğitim düzenlenmesi çok iyi olmuş. Eğitimin modüler halde devamlılığı olursa bizler için çok faydalı olacaktır. Her hekim bu bilgileri aralar bilgilerini güncellemeli düşüncesindeyim.

Emre Naiboğlu (Van):
 Ortodonti uzmanıyım. Bilgilerimizi pekiştirmek, hastalarımızı detaylı muayene edebilmek ve doğru tedaviyi uygulamak için bu eğitim çok yerinde oldu. Temel eğitimle kalmamalı, ileri seviye de mutlaka yapılmalı. Hocamıza ve eğitimi düzenleyen Vesta grubuna teşekkür ederim.





Haber&Fotoğraf: Elif Taman



YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.