Dentiss Logo

Yeni Sayımız: Dental Fotoğrafçılık

Dişhekimliği Dergisi’nin bu sayıdaki kapak konusu “Renk Saptamadan Kanıtlı Diş Hekimliğine Dental Fotoğrafçılık”. Estetik çalışmalarını fotoğraflarla belgelemek isteyen, renk saptama konusunda fotoğraftan yardım almak isteyen ya da sadece merak eden tüm diş hekimlerinin keyifle okuyacağı 4 farklı makale bu sayıda. Ayrıca “Dental Hemşirelik” ve “Diş Hekimliğinde Görüntüleme” konulu makaleler de yine bu sayımızda.
02.08.2014       11.55.19
25 yıldır bilime hizmet veren “Dişhekimliği Dergisi”nin “Renk Saptamadan Kanıtlı Diş Hekimliğine Dental Fotoğrafçılık”  kapak konulu bu sayısında, dental fotoğrafçılığa 40 yıldan fazla emek vermiş olan değerli hekimlerimizden Ömer Engin’in ve fotoğrafçılığa gönül vermiş genç diş hekimlerinin makaleleri bulunuyor.

KAPAK: DENTAL FOTOĞRAFÇILIK

Dental fotoğrafçılığa 40 yıldan fazla emek vermiş olan değerli hekimlerimizden Dt. Ömer Engin tarafından hazırlanan “Renk Saptanmasında Dental Fotoğrafın Önemi ve Photoshop’la Doğrulanması” konulu makalede, estetiğin ön planda olduğu restorasyonlarda renk seçiminin sadece görsel yöntemler ile tek başına yeterli olamayacağı, yüksek çözünürlüklü dijital fotoğraf makineleri ile elde edilen dental fotoğrafların, “Photoshop” yardımı ile analiz edilerek nasıl doğrulanması gerektiği, çekimin nasıl yapılacağı anlatılıyor.

Tedavi Öncesi ve Sonrası Kayıtlar
Dt. Serhat Köken tarafından yazılan “Ağız İçi Fotoğraf Çekimlerinde Tedavi Öncesi ve Sonrası Kayıtlar: Bir Güncelleme” başlıklı makale; fotoğrafın avantajlarından maksimum yaralanılması için fotoğraf kayıt standartlarının oldukça iyi bilmesini, ağız içi “önce-sonra” fotoğraflarında belirli standartların oluşturulması gerekliliğini, ağız içi “önce-sonra” fotoğraflarında ortaya çıkan farklılığın sadece uygulanmış tedavi ve onun etkileri olması gerekliliğini anlatıyor.

Çapraz Polarizasyon
“Çapraz Polarizasyon” başlıklı makale Dt. Nazım Yüksel Yazıcıoğlu tarafından yazıldı. Klinik koşullarda renk ve form analizinin daha kolay yorumlanabilmesi açısından yardımcı ekipman kullanımının sonuca olan pozitif katkıları ve hekime kolaylık sağlayacak olan çapraz-polarizasyon filtrelerinin nasıl kullanılması gerektiği bu makalede anlatılmıştır.

Doğru Ekipman Seçimi
Dt. Adem Can Karaçor’un yazdığı “Hangi Makine, Hangi Lens, Flaşım Yeterli Mi? Doğru Ekipman Seçimi Nasıl Olmalı?” başlıklı makalede ise teşhis, iletişim ve belgeleme için dijital dental fotoğraf ile en üst seviyede faydanın ortaya çıkarılabileceğini, bunun için uygun ekipmanların nasıl seçilmesi gerektiğini, hangi flaş ve lensin hangi tedavi çekimlerine uygun olacağını okuyabilirsiniz.
 

DİĞER KONULAR

Kapak konusu dışında çeşitli konularda genel makalelere de yer verdiğimiz Dişhekimliği Dergisi’nin bu sayısında, İzmir Şifa Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Ağız, Diş, Çene Radyolojisi Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Mustafa Göregen’in hazırladığı “Diş Hekimliğinde Tomografi” ve dental hemşireliğin gerekliliği konusuna dikkat çekmek için Yrd. Doç. Dr. Alper Tukay tarafından yazılan “Dental Hemşirelik” konulu makaleleri okuyabilirsiniz.

Okurlarımıza özel “Bilginizi Ölçün”
114. sayımızın “Bilginizi Ölçün” köşesi Dt. Nazım Yüksel Yazıcıoğlu tarafından hazırlandı. Kapak konusu kapsamında yayımlanan makalelere yönelik 11 soru çoktan seçmeli test şeklinde okurlarımıza sunuluyor.

Vefa Diş Laboratuvarı sahibi Sefa Kurban ile söyleşimiz “Dental Röportaj” sayfasında. Sefa Bey 22 yıl boyunca kalite çizgisinden ayrılmadan diş teknisyenliğinde standartlara sürekli uyarak geldikleri noktayı ve ideallerini anlattı.
 
 
Diş Hekimliğinin Cem Yılmaz’ı…
Dt. Serdar Sıralar, diş hekimliğinin Cem Yılmaz’ı olarak tanınıyor. “Kulis tozunu yutan iflah olmuyormuş gerçekten” diyen Sıralar, bu hobiye nasıl başladığını güzel söyleşide bizlere anlattı.

Mekân Tasarımı'nda Genç Bir Hekim
Mesleğinin dördüncü yılında kendi muayenehanesini açan Dt. Beşir Tahiroğlu dental fobinin azaltılması için neler yapılabileceğini, kliniğini buna dayanarak nasıl dizayn ettiğini dergimize anlattı.

Dişhekimliği Dergisi’nde ayrıca; kitap tanıtımı, sektörel ve bilimsel haberler, duyurular, güncel gelişmeler, sektörde yer alan firmaların güncel ilanları, piyasadaki ürünler, teknolojik cihaz ve aletlerin tanıtımları da okurlara sunuluyor.


Abone Olun, Bilgi Alın, Ücretsiz Örnek Sayı İsteyin...

Vestiyer Yayın Grubu dergileri hakkında sorularınıza cevap almak veya abone olmak için; 0212 481 02 20 numaralı abone servisimizden Ergül Kaya, Elif Taman ile görüşebilir veya [email protected] adresine e-posta gönderebilirsiniz.


 













YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.