Dentiss Logo

“Diş Hekimim Aynı Ben” Büyüyor

Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin, Prof. Dr. İnci Oktay danışmanlığında, 2012 yılında başlattığı ‘Diş Hekimim Aynı Ben’ adlı sosyal sorumluluk projesi büyüyor.
26.11.2015       15.42.46
2012 yılında, Prof. Dr. İnci Oktay danışmanlığında, Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinden dördünün öncülüğünde, çocuklardaki diş hekimi korkusunun önlenebilmesi amacı ile düzenlenen fotoğraf etkinliğinin sergisi ile başlayan sosyal sorumluluk projesi, Türkiye genelindeki tüm fakültelerden gönüllü katılımcıların desteği ve yeni etkinlikleri ile büyüme hedefinde ilerliyor.

“Diş Hekimim Aynı Ben” adlı sosyal sorumluluk projesi, çocuklardaki beyaz önlük korkusunu giderilebilmek için ilk aşamada aynı hobileri yapan çocuklarla hekimlerin klinik ortamı dışında bir araya getirilerek fotoğraflanması ile başladı. 18 ay – 14 yaş arasındaki 51 çocukla, diş hekimliği birinci sınıf öğrencilerinden, öğretim üyelerine kadar 50 hekim, 37 fotoğraf karesinde bir araya geldi.



Proje kapsamında çekilen tüm fotoğrafların çekimi, konsept oluşturulması, kostüm seçimi, dekor düzenlenmesi, mekân belirlenmesi ve ışık düzeni 3. sınıf öğrencilerinden oluşan bir ekip tarafından gerçekleştirdi.



Projenin daha fazla çocuğa ulaşmasının yolunun daha fazla hekime ulaşmaktan geçtiğini düşünen ekip, 101. Dünya Diş Hekimliği Kongresi (FDI), 17. ve 19. EDAD Kongreleri, Avrupa Diş Hekimliği Kongresi, Türk Pedodonti Kongresi gibi birçok platformda fotoğraf sergisi açarak ve hekimlere kataloglar dağıtarak, projeyi daha çok hekime tanıtmaya karar verdi.

“Diş hekiminden korkmama gerek yokmuş. Oda benim gibi top oynuyor, yüzüyor, resim yapıyor... Diş Hekimim Aynı Ben!”

Sesi duyulmaya başlayan projede, çocuklara direkt ulaşabilmek için okullara giderek ‘Diş Hekimim Aynı Ben’ etkinlikleri düzenlenmeye başlandı. İstanbul’daki okullar başta olmak üzere çeşitli illerden proje temsilcileri ile birlikte ulusal kapsamda düzenlenen etkinliklerde; sanat-eğlence-eğitim temelinde, çocuklarla birlikte fotoğraf sergileri gezildi, ağız ve diş sağlığı temalı interaktif drama oyunları oynandı ve muayene örneklendirilmesi ile ağız-hijyen eğitimleri yapıldı. Etkinliklerde ekip tarafından bestelenen “Diş Hekimim Aynı Ben” şarkısı da seslendirildi.



Proje yıllar içinde büyüyerek Türkiye geneline yayılmaya başladı. Şu an 21 il, 30 üniversite ve 120'den fazla gönüllü katılımcısı bulunan sosyal sorumluluk projesinin yürütme ekibi TDB ile eğitim planlanması çalışmaları yapıp projeyi anlatan manuel kitapçıklar hazırlamaya devam ediyor. Ekip, FDI ve Unilever ortaklığında düzenlenen LLL (Live Learn Laugh) projesinde de sunum yaparak yurtdışında da mümkün olduğunca çok çocuğa ulaşmayı, onların da diş hekimlerine bakış açışını değiştirmeyi hedefliyor.




Haber Düzenleme: Elif Taman
Fotoğraf: Furkan Cantürk 

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.