Dentiss Logo

Alman Bilim Adamları Diş Fırçasında Misvakı Geliştiriyor

Diş fırçası ağacı olarak da bilinen salvadora persica ağacındaki miswaktan yapılan kılları kullanarak diş fırçası üreten Alman firma, polilaktik asit bazlı yeni bir diş fırçası sapı için Hanover Üniversitesi IfBB'deki bilim adamları ile çalışıyor.
17.01.2017       16.24.44
Bilim adamları organik bir diş fırçası için polilaktik asit bazlı yeni bir sap geliştirdiler. Bu uzun ömürlü sap, genetiği değiştirilmemiş yenilenebilir hammaddelerden oluşuyor. Bir süredir kullanımda olan diş fırçası, değiştirilebilir kıllara sahip misvaktan yapıldı.

Biyobazlı plastikten imal edilen sap, Hanover Üniversitesi'ndeki IfBB (Bioplastics and Biocomposites Enstitüsü) bilim adamları tarafından Alman şirketi SWAK Experience için geliştirildi. SWAK, diş fırçası ağacı olarak da bilinen salvadora persica ağacındaki misvaktan yapılan kılları kullanarak diş fırçası üretiyor. Üreticiye göre, bu organik diş fırçası, modern batı teknolojisi ile eski misvak tekniğini birleştiriyor.

Bünyesinde doğal olarak florür, silikat, C vitamini, tanen, saponin, antibakteriyel Flavonoid, potasyum ve kalsiyum bulunduran misvak, dişleri ve oral mukozayı destekler, remineralizasyona yarar.

Yeni sap, hafif açılı bir tasarıma sahipti. Polilaktik asit (PLA), en yaygın kullanılan biyobazımlı plastiklerden biridir ve ofis gereçleri, tekstil ürünleri, otonotiller ile tıbbi implantların üretimi için kullanılır. PLA, petrol bazlı plastiklerden farklı olarak, mısır nişastası ve şeker gibi yenilenebilir hammaddelerden oluşmaktadır.

SWAK ile sürekli çalışma halinde bulunan IfBB bilim adamları, amaçlarının diş fırçalarının saplarında da yenilebilir hammaddenin payını arttırmak ve doğal lif kullanımını test etmek olduğunu belirtti.

Haber: Dental Tribune International
Çeviri: Elif Taman (VYG)


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.