Dentiss Logo

Büyüme Faktörlü Kemik Tozuyla Başarı

Ağızda kanser gibi nedenlerle oluşan büyük kemik kayıplarında, büyüme faktörünün yanı sıra özel bir serum ve kemik tozunun kullanıldığı tedavi yöntemiyle doğala yakın yeni kemik dokusu elde edildi.
26.11.2014       12.54.34
ABD'de düzenlenen Kemik Sempozyumu’nda açıklanan 5 yıllık araştırma sonucuna göre yeni yöntemle yüzde 95 başarı sağlandı.

Meffert İmplant Enstitüsü Başkanı Dr. Ali Arif Özzeybek, yaptığı açıklamada, halk arasında "yapay diş" olarak bilinen implant tedavisinde karşılaşılan en büyük sorunun, kaybolan kemik yapısının yerine doğala yakın ve istenilen büyüklükte yeni kemik oluşturulması olduğunu söyledi.

Bugüne kadar uygulanan yaygın tedavide, kişinin kendisinden alınan ve "otojen kemik" denilen dokunun yeniden hastaya verilmesiyle yeni kemik yapısı oluşturulmaya çalışıldığını anlatan Özzeybek, cerrahi yöntemlerle yapılan bu işlemin bazı riskleri de beraberinde getirdiğini, son yıllarda başka insanlardan elde edilen yapay kemik tozlarının kullanılmaya başlandığını belirtti.

Bütün bu gelişmelere rağmen özellikle büyük kemik kayıplarında yeterli büyüklük ve kalitede yeni kemik elde edilemediğini bildiren Özzeybek, yeni geliştirilen "Kemik Morfolojik Protein" ile artık çok daha iyi sonuçlar alınabildiğini belirtti.

ABD'nin Orlando kentinde düzenlenen Kemik Sempozyumu’nda bu yöntemle ilgili 5 yıllık araştırma sonuçlarının açıklandığını ifade eden Özzeybek, "Bu yöntemle yüzde 95'lik bir başarı sağlanmış. Özellikle kanser gibi hastalıklar nedeniyle ağızdaki büyük kemik kayıplarında ve kendisinden kemik elde edilemeyen hastalarda bu yöntem çok etkili. Kanserden dolayı çenesinin neredeyse yarısını kaybeden bir hastada doğala yakın kemik yapısı oluşturulabilmiş." dedi.

Yeni yöntemde, büyüme faktörünün yanı sıra geliştirilen özel bir serumla kemik tozu kullanıldığını, gerekli görüldüğünde buna hastadan alınan kök hücrenin de ilave edildiğini bildiren Özzeybek, 3 boyutlu yazıcı teknolojisiyle de eksik olan kemik dokusunun kalıbının çıkarıldığını ve ağızdaki kayıp olan bölgeye bunun yerleştirildiğini söyledi.

Dr. Özzeybek, sempozyumda, ağızdaki kemik kayıplarının diş eti üzerine olumsuz etkilerinin de gündeme geldiğini belirterek, "Bir milimetrelik kemik kaybı 2 milimetrelik diş eti kaybına neden oluyor. Bu da zamanla diş kaybına neden oluyor." şeklinde konuştu. 

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.