Dentiss Logo

Diş Hekimliği Fakültesi İlk Mezunlarını Verdi

2012-2013 eğitim-öğretim yılında öğrenci kabul etmeye başlayan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, ilk mezunlarını vermenin gururunu yaşadı.
06.07.2017       16.05.06
Prof. Dr. Necla Özdemir Konferans Salonu’nda düzenlenen törene, ESOGÜ Yönetimi’nin yanı sıra Muharip Hava Kuvveti ve Garnizon Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da katıldı.

Törende mezun öğrenciler adına konuşan 2016-2017 dönem birincisi Tuba Eser, gece-gündüz demeden çalışıp, zorlu bir maratonu atlatarak bugünlere gelmenin haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. Başarılarının gerçek mimarının her zaman yanlarında olan aileleri olduğunu vurgulayan Tuba Eser, kendilerinin de ailelerinin verdiği emekleri boşa çıkarmayıp birer hekim olarak mezun olduklarını ifade etti. 5 yıllık eğitim süresi boyunca pek çok şeyi paylaştığı arkadaşlarına teşekkür eden Eser, sabır ve hoşgörüyle tecrübelerini aktaran hocalarına, kendilerine destek olan asistan ve hemşirelere ve törenin düzenlenmesine emeği geçen fakülte akademik ve idari personeline de ayrıca teşekkür etti.

Dekan Vekili ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu, mezuniyet töreninin Diş Hekimliği alanında Eskişehir ve bölgesi için bir ilk olma özelliği taşıdığını ve bu nedenle tarihi bir öneme sahip olduğunu söyledi. Geride kalan 5 yıllık sürede Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Bilimler Bölümü’nün 8 anabilim dalında 20 öğretim üyesi ile eğitim verildiğini, Temel Tıp Bilimlerinde ise çoğunluğu Tıp Fakültesi’nden olmak üzere üniversitenin diğer fakültelerinden 59 öğretim üyesi ile eğitim verildiğini belirten Prof. Ünlüoğlu, verilen eğitimi başarıyla tamamlayan 25 öğrencinin mezun olmaya hak kazandığını söyledi.

Gelecek yılın sonuna kadar 20 bin metrekare alana sahip yeni hastane binasına taşınarak daha iyi fiziki koşullarda eğitim ve hizmet vermeyi planladıklarını belirten Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu, böyle imkanların sağlanmasında kendilerine verdiği büyük destekten dolayı fakültesi adına ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen’e teşekkür etti.

Son olarak mezunlara seslenen Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu, onları başarılarla dolu bir geleceğin beklediğini belirtirken, ailelerine ve ülkelerine olan borçlarını azimle ve yılmadan çalışarak, üreterek ve yararlı olarak ödeyebileceklerini ifade etti. Tüm mezunların başarılı olacaklarına yürekten inandığını kaydeden Ünlüoğlu, kapılarının onlara her zaman açık olacağını belirtti ve mezunları “Diplomalarınızın umutlarınıza yol, yolunuzun ve bahtınızın da açık olmasını diliyorum” sözleriyle uğurladı.

ESOGÜ Diş Hekimliği Fakültesi yılda 100 bin hastaya hizmet veriyor
Kuruluşundan bu yana eğitim, hizmet, araştırma ve ulusal ağız diş sağlığı politikalarında sürekli gelişmeye odaklanarak, evrensel ve etik değerlere sahip diş hekimleri yetiştirme gayretiyle hızlı yol aldığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen, fakültenin, teknolojik imkanlar açısından çağı yakalamak için büyük çaba sarf ettiğini dile getirdi. Prof. Dr. Hasan Gönen halen inşaatı devam eden ESOGÜ Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi’nin, yaklaşık olarak 20 bin metrekare alana yayılan 220 diş ünitesi, 2 genel ameliyathanesi ve 10 yatak kapasitesi ile Eskişehir ve bölgesine hizmet veren en büyük diş hastanesi olacağını ifade etti.

Fakültenin şu anda sahip olduğu imkanlarla yılda 100 bin hastaya hizmet verdiğini belirten Prof. Dr. Hasan Gönen, yeni hastane tamamlandığında hem fiziksel kapasite, hem de teknolojik donanım açısından daha fazla hastaya en yüksek kalitede hizmet vermenin mümkün olacağını söyledi.

Konuşmaların ardından mezunlara mezuniyet belgeleri verildi. Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Şule Bayrak tarafından Diş Hekimliği Andı'nın okutulmasının ardından, keplerin topluca hava atılmasıyla tören sona erdi.

Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.