Dentiss Logo

Diş Hekimliğinde Sterilizasyon Sertifika Programı Düzenlendi

İKÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi, sterilizasyon sertifika programına ev sahipliği yaptı. Eğitim programında; diş hekimi, çalışanlar ve hastalar için hayati önem taşıyan merkezi sterilizasyon ve enfeksiyon kontrolü masaya yatırıldı.
23.05.2016       16.27.23
Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet İrfan Karadede, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Mehmet Dallı, Yrd. Doç. Dr. Ender Akan ve Hemşire Sema İşleker’in yer aldığı düzenleme kurulunun ev sahipliği yaptığı eğitim programını; farklı illerden gelen çok sayıda akademisyen, sağlık çalışanı ve kursiyer takip etti. Dekan Karadede’nin açılış konuşması ile başlayan programda, Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Mücahit Yalçın Öztüfekçi’nin sunduğu müzik dinletisi beğeni kazandı.

Başarılı Sağlıkçılar Sertifikalarını Aldı

İki gün süren eğitim programında; hastanelerde sterilizasyon, el hijyeni, mikroorganizmalar, hastane enfeksiyonları ve önemleri, kan yolu ile bulaşan hastalıklardan korunma yolları, merkezi sterilizasyon ünitesi mimari yapılandırması ve donanım, hizmet kalite standartları ve yasal sorumluluklar, MSÜ ve ergonomi, cerrahi aletlerin yeniden kullanıma hazırlanması, MSÜ personel güvenliği, paketleme standartları ve uygulamaları konuları katılımcılara detaylı olarak anlatıldı. Program sonunda uygulanan sınavda başarılı olan katılımcılara sertifika verildi.



Eğitimi değerlendiren İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet İrfan Karadede, “Sterilizasyon sertifika programını, Türkiye’de ilk olarak gerçekleştiren bir Diş Hekimliği Fakültesi olmaktan ve sterilizasyon eğitimine duyulan talebi karşılamaktan son derece memnuniyet duyduk. Merkezi Sterilizasyon ünitesi Sertifika Eğitim Programı yoğun bir ilgi ve katılımla gerçekleştirildi. İKÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi olarak bu konudaki eğitimler hususunda her zaman elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek isteriz.” açıklamasında bulundu.

Kaynak: dishekimihaber.net

Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.