Dentiss Logo

Diş Telini Yok Eden Türk Girişimi Silikon Vadisi'nde

Bir teknogirişim firması olan Orthofix, estetik ortodonti teknolojileri geliştiriyor. Şirketin kurucu mühendislerinden Ali Arslan Nazan, Silikon Vadisi’nde açılan ofisleri ve geliştirdikleri teknolojiler hakkında bilgi verdi. 
06.06.2020       22.36.58

Estetik ortodonti alanında teknolojiler geliştiren Orthofix’in kurucu mühendislerinden Ali Arslan Nazan, Amerika-Silikon Vadisi’nde çalışmaları hakkında bilgiler verdi: Orthofix, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Tübitak-1512 desteği ile 2013 yılında, Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark’ta kuruldu. Estetik ortodonti ve ortodontik cad/cam çözümleri üzerine teknolojiler üreten şirketimiz, Türkiye ve Almanya lokasyonlu melek yatırım gruplarından yatırım almış bir organizasyondur.

Orthofix Teknoloji, ürünlerinin yüzde 70'ni yurtdışına satar hale gelmiştir. 2018 yılında TTGV (Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı) - Hit Programı ve Yıldız Teknopark desteği ile Silikon Vadisi - San Francisco-ABD Ofisini açtık ve global bir marka olma yolunda ilerliyoruz.


 
Mobil Uygulama İle Doktor Kontrolleri Kolaylaşıyor


Üç boyutlu baskı yöntemi ile şeffaf plak imalatının ülkemizdeki ilk uygulamasını 2011 yılında yaptık. Sonuçların çok başarılı olduğunu görünce, çalışmaları devam ettirdik ve 2013 yılında Tübitak-1512 desteği kazandık. Tedavinin tüm aşamaları bilgisayar ortamında uzman ortodontistler tarafından planlanıyor ve tedavi sürecini mobil uygulama üzerinden gelen resimler ile eşleştiriyoruz. Geliştirdiğimiz “Clearfix Selfie” mobil uygulaması, diş hekimlerimizin vaka tipi, hastanın yaşı, periodontal durumu gibi unsurlara bağlı olarak hasta kontrollerini 2-6 ay arasında değişen aralıklar ile yapmasını sağlıyor. Bilgisayarlar ya da cep telefonları üzerinden tedavinin takibinin yapılıyor olması da minimum doktor ziyareti konforu sunuyor. 2019 yılı sonuna kadar tüm tedavideki hasta kontrollerini maksimum üç klinik ziyarete kadar optimize etmeyi planlıyoruz.

 

Bir teknogirişim firması olarak, Tübitak-1507 desteği ile Avrupa’da ve ülkemizde bir ilke imza atıldı ve Patentli, Ortodonti Tedavisi için Robotik Tel Büküm Teknolojisi geliştirdik. Hastanın ortodonti tedavisine özel kullanılacak tellerin bükümünü robot ile yapıyoruz ve bu teknolojide dişleri nokta atışı hareket ettirme imkanı var. Bükümü yapılan tellerin kalite kontrolünü 50 mikron hassasiyet ve direkt büküm operasyonunun içerisinde yapay zeka ve görüntü işleme teknolojilerini kullanarak yapıyoruz. Hassas diş hareketlerinin uygulanabildiği bu sistem geleneksel diş teli tedavisinden yüzde 60 daha hızlı bir tedavi imkanı sunuyor. Bu teknolojiyi 2018 yılında Robofix adıyla global alanda hizmete sunmaya başladık. 2019 yılı sonuna kadar tüm tedavideki hasta kontrollerini maksimum üç klinik ziyarete kadar optimize etmeyi planlıyoruz. 2018 yılının Temmuz ayında Silikon Vadisi - California - ABD’de açtığımız satış ofisi ile birlikte bu pazardan ciddi pay almayı hedefliyoruz. 

Şirketin teknolojik ürünleri, www.robotikortodonti.com ve www.seffafplak.com internet sitelerinden incelenebilir.

 

 


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.