Dentiss Logo

Dünyaca Ünlü İsimden Tıp Haftasına Özel Konser

Robotik Cerrahi denildiğinde akla gelen ilk isimlerden olan Acıbadem Üniversitesi Üroloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Kural, Tıp Haftası’na özel unutulmaz bir konserle musikiseverlerin karşısına çıkacak.
14.03.2014       12.48.04
Dünyaca ünlü bir tıp adamının, hekimlik ile aynı anda yürüttüğü müzisyen kimliğini taçlandırdığı bir konser düzenleniyor. Konserde doktor bestekarların eserleri, bir doktorun sesinde hayat bulacak.

Robotik Cerrahi denildiğinde akla gelen ilk isimlerden olan Acıbadem Üniversitesi Üroloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Kural, Tıp Haftası’na özel unutulmaz bir konserle musikiseverlerin karşısına çıkacak.

Tıp fakültesiyle konservatuarı eş zamanlı olarak bitiren ve hekimliğinin yanı sıra müzik çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Ali Rıza Kural konserinde başta Prof. Dr. Nevzad Atlığ olmak üzere, tıp doktoru olan pek çok bestekarın eserlerini de icra edecek. 

“Hayal İçinde” adlı senfonik musiki albümü de bulunan Prof. Dr. Ali Rıza Kural’ın konser geliri, Acıbadem Üniversitesi Simülasyon Merkezi’ne bağışlanacak.

Bu çok özel konser, 15 Mart Cumartesi günü Acıbadem Üniversitesi Kerem Aydınlar Kampüsü Konferans Salonu'na düzenlenecek. 15.00'da kokteyl ile başlayacak program, 15,30'da Prof. Dr. Kural'ın konseri ile devam edecek.


Prof. Dr. Ali Rıza Kural:

• Prof. Dr. Ali Rıza Kural 1951 yılında Samsun'un Bafra ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Samsun'da tamamlayan Dr. Ali Rıza Kural, o yıllarda mandolin ve keman dersleri alarak musikiye başladı. 

• Tıp eğitimine İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 1968 yılında başladı ve eş zamanlı olarak aynı yıl merhum Arif Sami Toker’den nota ve nazariyat derslerini takip etti. 

• Sonrasında Rüştü Eriç yönetimindeki “Rumeli Türkleri Derneği Türk Musikisi Korosu” ve ardından Süheyla Altmışdört yönetimindeki “İstanbul Üniversitesi Talebe Birliği Korosu”nda çalışmalara katılan Kural, 1969 yılında İstanbul Belediye Konservatuarı Türk Musikisi bölümüne girdi.

• Konservatuar’da Prof. Dr.NevzadAtlığ, Süheyla Altmışdört, İsmail Hakkı Özkan, Muazzam Sepetçioğlu ve Naime Batanay gibi hocalardan ayrıca Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça’dan feyz alan Dr. Kural, bugün Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Musikisi korosu olarak bilinen o zamanki adıyla “Kültür Bakanlığı Klasik Türk Musikisi Korosu”nun ilk mensuplarından biri oldu. 

• Konservatuar eğitimini 1973 yılında başarıyla tamamlarken, 1974 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’nden de mezun oldu. Aynı yıl Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde Üroloji ihtisasına başlayan Dr. Ali Rıza Kural, ileriki yıllarda aynı kurumda Doçent ve Profesör olarak akademik gelişimini sürdürdü. 

• Prof. Dr.NevzadAtlığ şefliğindeki Devlet Klasik Türk Musikisi korosu konserlerine uzun yıllar misafir solist olarak katıldı ve TRT İstanbul Radyosu imtihanlarını kazanarak istisna akdi kadrosu çerçevesinde solo bantlar yaptı. 

• “Hayal İçinde” adlı senfonik musiki albümünü 2008 yılında dinleyicilerin beğenisine sundu ve aynı yıl 10 Mart’ta TİM gösteri merkezinde albümü tanıtan bir konser verdi. 

• Akademik çalışmalarıyla Üroloji alanında uluslararası başarılara imza atan Prof. Dr.Ali Rıza Kural, ülkemizde endoskopik böbrek taşı ameliyatlarını ilk uygulayan hekimlerden biri olurken, Robotik ve modern Laparoskopik Ürolojik Cerrahi’yi de yine ülkemizde ilk uygulayan hekim olmuştur. 

• Birçok kongre ve kurslara başkanlık yapan Prof. Dr. Kural, son olarak 4-8 Eylül 2012 tarihleri arasında 2600 kişiyle rekor bir katılımla gerçekleştirilen 30. Dünya Endoüroloji Kongresi’ne (30th World Congress of Endourology) başkanlık yapmıştır. 
 
 

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.