Dentiss Logo

Gerçek Dokular Üzerinde İmplantoloji Eğitimi Almak İster misiniz?

VESTA Akademi, 2-4 Kasım 2018 tarihlerinde Türkiye, KKTC, Yunanistan ve İngiltere’den diş hekimlerini Kadavra Uygulamalı İmplantoloji eğitimlerinde buluşturdu. Gerçek dokular üzerinde çalışma imkânı sunan bu heyecan verici tecrübe, katılımcı hekimlerden tam not aldı.
30.05.2019       14.12.50

Diş hekimliği, tıp alanındaki gelişmelere paralel olarak sürekli yeni cihazlar, yeni teknik ve tedavilerle gelişiyor. Yapılan bilimsel çalışmalar ve teknolojik gelişmelerin gerisinde kalmak istemeyenler için mesleki eğitimler adeta bir zorunluluk. Mezuniyet sonrası eğitimlerin lideri VESTA Akademi, 15 yıldır diş hekimliği biliminin hizmetinde. Akademinin sınırlı sayıda katılımcıyla düzenlediği programlar, bilgilerini güncellemek ve mesleki yeteneklerini geliştirmek isteyenleri buluşturuyor.

İstanbul’da 2-4 Kasım 2018 tarihlerinde gerçekleştirilen Kadavra Uygulamalı İmplantoloji eğitimleri, VESTA’nın en prestijli eğitimlerinden biri. Eğitimi diş hekimleri için benzersiz kılan en önemli faktör taze insan kadavrası üzerinde çalışmaktı. Bu alandaki en saygın hocalar arasında yer alan Dr. Becen Demir, Prof. Dr. Burak Demiralp ve Prof. Dr. T. Burak Özçelik’in eğitimde aktardığı bilgiler de programı eşsiz kılan bir başka faktör oldu.

Türkiye, İngiltere, KKTC ve Yunanistan’dan Diş Hekimleri Katıldı

Beğeni toplayan VESTA eğitimleri Türkiye’den olduğu kadar yabancı ülkelerden de büyük ilgi görüyor. Almanya, ABD, Avusturya, Azerbaycan, İngiltere, KKTC ve İsviçre’de de eğitimler düzenleyen VESTA Türkiye’deki eğitimlerinde de yurt dışından gelen Türk ve yabancı hekimleri ağırlıyor. Kasım’da gerçekleşen kadavralı eğitimlerde İngiltere, KKTC ve Yunanistan gelmiş Türk hekimler vardı.

İmplantoloji ile Tanışmak için Temel,

Bu Alandaki Yetenekleri Geliştirmek için İleri Seviye

Kasım başında düzenlenen kadavra uygulamalı program, temel ve ileri seviye olarak iki ayrı seviyede gerçekleştiriliyor. Toplam 3 gün süren eğitimlerin 2 günü teorik bilgilere son gün ise uygulamaya ayrılıyor. İmplant uygulamaya başlamak isteyen hekimlere gerekli teorik bilgileri aktarılmasının ardından kadavra üzerinde uygulama şansı bulmalarıyla tecrübe ve özgüven kazandırılıyor. Eğitim boyunca takıldıkları tüm konuları eğitmenlere soran hekimler, plastik modeller yerine gerçek dokular üzerinde çalışarak önemli bir tecrübe elde etmiş oluyorlar. Temel seviye eğitimde kadavra üzerinde gerçekleştirilen uygulamalar, implant yerleştirme, anatomik dokuları inceleme, greft ve membran uygulaması, dikiş teknikleri olarak sıralanmakta.

İleri seviye eğitim ise hali hazırda implant uygulaması yapan hekimlere yönelik. Bu eğitimde daha karmaşık zorlu vakalarla karşılaşan hekimlere ileri seviye bilgiler aktarılıyor. Greft materyalleri, greftleme teknikleri ve sinüs yükseltme konuları ele alınıyor. İleri seviyede, kadavra üzerinde immediat implant yerleştirme, sinüs yükseltme gibi birçok işlem uygulanmakta.

Plastik Yerine Gerçek Doku

Cerrahi bir işlem onlarca risk barındırır. Bu riskleri hasta üzerinde değil kadavra üzerinde tecrübe edebilmek tıp eğitiminin ulaştığı en ileri nokta. Eğitimde kullanılan taze insan kadavraları, formollenmemiş yani herhangi bir kimyasal işleme tabi tutulmadan sadece dondurulmuş şekilde hazırlanıyor. Dokular tamamen gerçek yapılarını muhafaza ettiği için hekim için riskleri önceden görme ve dokuları yakından inceleme fırsatı sağlıyor.

Katılımcılar Ne Diyor?

“Bu Eğitimle Cerrahi Uygulamalara Yaklaşımınız Değişiyor”


Dt. Cihan Özdemir: Programı tercih etmemdeki neden, eğitim kadrosu ve gerçek dokular üzerinde eğitim almak istememdi. Plastik modeller yerine gerçek dokular üzerinde çalışmanın, eğitimin en güzel tarafı olduğunu belirtmek isterim. Eğitim kadrosunda gerçekten çok değerli hocalarımız var. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Değerli bilgilerini eğitim sırasında bizimle paylaştılar. Mandibular kanal, lingual sinir ve mental sinir lokalizasyonunu, sinüs lift uygulamasını hem gerçek dokulara temas hisleriyle hem de endişe ve tedirginlik duymadan tespit etme ve gerçekleştirme imkanını buluyorsunuz. Yapılabilecek hataları en gerçek şekilde yaşıyorsunuz. Ben her diş hekiminin bu deneyimi yaşamasını tavsiye ederim. Gerçekten program sonrasında, cerrahi uygulamalara yaklaşımınız değişiyor, kendinizi yaptığınız işte daha bilgili, deneyimli hissediyorsunuz. Bir de ne dozda kontrollü olmanız gerektiğinizi iyi öğreniyorsunuz. Emeği geçen tüm personele ve eğitimi veren hocalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum...

“Gerçek İnsan Kadavrası Kullanabilmek Olağanüstü Bir Durum”

Dr. Ali İhsan Erkan: Kursu veren hocalar gerçekten çok donanımlı ve aynı zamanda çok özverili. Katılımcıların tüm sorularına sabırla ve içtenlikle cevap verdiklerine şahit oldum. Ben VYG'nin Temel İmplantoloji kursuna mart ayında gelmiştim. Kurstan sonraki hafta ilk implantlarımı yaptım ve ileri seviye eğitimini sabırsızlıkla bekledim. Beklediğime de değdi, artık ileri seviye implant cerrahilerini de kendime güvenerek yapabiliyorum. Gerçek insan kadavrası kullanabilmek olağanüstü bir durum. Kadavra eğitiminin verildiği pratik gününde, hocalar her konuda yardımcı olarak birebir öğretiyorlar. Tüm ekibe tekrar tekrar teşekkür ediyorum.

“Bu Kadar Dolu Bir Program Olacağını Tahmin Etmiyordum”

Dt. Saliha Ezgi Akıncı: Kadavra uygulamalı implant kursumuz oldukça verimliydi, harika geçti diyebilirim. Hocalarımız en küçük ayrıntıları bile bizlerle paylaştılar. Bu bilgiler oldukça değerliydi. Kadavra üzerinde implant yapmak ise ayrı bir deneyimdi. Bu kadar dolu bir program olacağını tahmin etmiyordum. Hocalarımız bütün sorularımızı cevapladılar ve her anımızda yanımızda bulundular. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.










YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.