Dentiss Logo

İKÇÜ’lü Sağlıkçıların Mezuniyet Heyecanı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda mezuniyet heyecanı yaşandı. Sağlık camiasının en genç neferleri olarak kep atan 192 genç, mutluluğunu törene katılan aileleriyle paylaştı.
07.07.2017       15.28.17
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda kep atan Ağız ve Diş Sağlığı, Yaşlı Bakımı, İlk ve Acil Yardım ile Fizyoterapi Programlarından mezun 192 genç, mezuniyet heyecanı yaşandı.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Soyöz’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene; Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Gökçe, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet İrfan Karadede, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bumin Nuri Dündar, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul Deliktaş, Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Koyu, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fikri Salman, İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aile Hekimliği Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Doç. Dr. Kurtuluş Öngel, Dekan Yardımcıları, akademisyenler ve çok sayıda aile katıldı.

Mezunlarımız istihdam sıkıntısı yaşamıyor

Genç sağlıkçılara seslenen Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, günümüzde tanı, tedavi, rehabilitasyon ve hasta bakımında profesyonel destek verebilecek sağlık personeline gereksinimin giderek arttığını söyledi. “Oldukça önemli bir insan kaynağı yetiştiren Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulları; sağlık teknikeri yetiştirerek ülke çapında, sağlık alanında büyük bir iş yükünü karşılamaktadırlar.” diyen Prof. Akhan, “Mezunlarının üniversite sonrası meslek hayatlarının da takibini yapan bir İKÇÜ ferdi olarak; rakamlara baktığımda birçok öğrencimizin dikey geçiş sınavıyla 4 yıllık fakültelerde okuduğunu, kamu personelliğini kazandığını ve ya özel sağlık kuruluşlarında çalışmaya başladıklarını memnuniyetle görmekteyim. İnşallah sizler de hayal ettiğiniz her neresi ise oralarda bu güzel ülkemize hizmet eden İKÇÜ’lü mezunlarımız olursunuz.” dedi.

Henüz dört senelik geçmişi olmasına rağmen dört programda 524 öğrenciyi sağlık sektörüne kazandırdıklarını ifade eden Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Soyöz de eğitim açısından Tıp, Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri Fakültelerinden gelen akademik destek ile dört dörtlük bir müfredat sunduklarını ifade etti.

Eşsiz mesleki deneyimler biriktirdik

Mezunlar adına duygularını paylaşan yüksekokul ve bölüm birincisi İrem Akbaba, başta aileleri olmak üzere bu süreçte kendilerine destek veren, özgüven aşılayan tüm hocalarına ayrı ayrı teşekkür etti. Akbaba, İKÇÜ mezunu olmaktan duydukları mutluluğu paylaşırken; üniversite hayatlarında eşi benzeri olmayan anılar biriktirdiklerini, dolu dolu geçen bir ön lisans eğitimini eşsiz mesleki deneyimlerle tamamladıklarını vurguladı.

Mezuniyet kütüğüne isim plaketini çakan Akbaba’nın ardından Ağız ve Diş Sağlığı Programı birincisi Durkadın Yeşil, Yaşlı Bakımı Programı birincisi Hilal Yılmaz, İlk ve Acil Yardım Programı birincisi Melike Yüksel, başarı belgelerini törene katılan protokolün elinden aldı.

Kaynak: İzmir Katip Çelebi Üniversitesi


Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.