Dentiss Logo

İmplant Üstü Protezlerde Klinik Aşamalar

Doç. Dr. Erhan Çömlekoğlu ve Uzm. Dr. Levent Kardeşler, diş hekimlerine “İmplant Üstü Protezlerde Klinik Aşamalar” eğitimi veriyor. İzmir Dişhekimleri Odası’nda gerçekleştirilecek olan kurs İmplant Direct Ege Bölge Temsilciliği sponsorluğunda gerçekleştirilecek.
09.01.2015       11.34.45
11-12 Nisan tarihlerinde Doç. Dr. Erhan Çömlekoğlu ve Uzm. Dr. Levent Kardeşler tarafından “İmplant Üstü Protezlerde Klinik Aşamalar” eğitimi verilecek. İmplant Direct Ege Bölge Temsilciliği sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan kursa katılan diş hekimleri teorik eğitim sonrasında uzman hocalar gözetiminde daha önce implant uyguladığı hasta üzerinde protetik aşamaları gerçekleştirebilecekler.






Eğitim konu başlıkları:
Ölçü alma, ölçü parçalarının tanıtımı, implant veya dayanak seviyesinde ölçü alma, açık (direkt), kapalı (indirekt) ve indeks ölçü yöntemleri, kapanış kaydı Çalışma modeli elde etme (implant/dayanak/analoglar, silikon dişeti replikası, güdük hazırlama, artikülatöre aktarma) Dayanak seçimi (simante, vidalı/bar, açılı, zirkonya ve bireysel dayanak, hareketli protezlerde top/locator ataşman) Protez tasarımı (embrasürler, gövde, dişeti konturu, kantilever (kanat) uzunluğu, oklüzal tabla) Protezin uyumu (pasif uyum ve adaptasyon, sabit protezlerde simantasyon, hibrit ve bar protezlerde sıkma torku ve sırası, overdenture, hareketli protezlerde periyodik kontrol ve astarlama) Bilgisayar destekli tasarım ve üretim teknikleri ile protetik restorasyonların elde edilmesi Ön bölge estetiğinde önemli olan 14 farklı özelliğin dijital ortamda tanıtılması Tek seferde doğru gülüş tasarımı için estetik indeks tekniği Zirkonya, hibrid (rezin-seramik) ve cam seramik materyallerin kullanım alanları Pembe-beyaz estetik için özel bireysel dayanak hazırlama tekniği Her bir protez tipine özgü oklüzyon şemalarının tanıtılması Bruksist hastalar için implantüstü oklüzyon tekniği Lingualize oklüzyon tekniğinin püf noktaları Üstyapı kırıklarının önüne geçen monolitik (şeffaf) zirkonya materyaline özgü oklüzal konsept Tek seferde hatasız çeneler arası ilişki maydı eldesi için özel bir tekniğin tanıtılması

Ayrıntılı bilgi ve kayıt için:
İzmir Diş Hekimleri Odası - 0232 461 21 52





YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.