Dentiss Logo

Ortodonti Tedavisinde Süre Kısalıyor

FDA onaylı Acceledent yöntemi artık Türkiye’de de uygulanıyor. Yöntem, ortodonti tedavi süresini yaklaşık yarı yarıya kısaltıyor.
15.01.2015       11.04.44
Ortodonti tedavisi gören hastalar her zaman tellerinden ne zaman kurtulacaklarını merak ederler. Ortodontist Dr. Aylin Sezen Yalçın, yaşı kaç olursa olsun ortodonti tedavisi gören istisnasız her hastanın gündemindeki en önemli konunun “Ortodontik tedavi süresi” olduğuna dikkat çekiyor. “Tellerimi ne zaman çıkaracaksınız?”, “2 haftada bir gelsem daha hızlı biter mi?”, “Mezuniyette tellerim çıkacak değil mi?” gibi daha onlarca soruyla hem kendinin hem de meslektaşlarının sık sık karşılaştıklarını belirten Dr. Yalçın, OrthoAccel® Technologies tarafından üretilen Acceledent cihazının kullanılmasının tedavi süresini yaklaşık yarı yarıya azaltabildiğini ifade etti.

Acceledent cihazı belli bir frekansta titreşerek çalışıyor. Ağza giren bir aparata sahip cihaz tedavi süresince her gün belli bir süre hasta tarafından uygulanıyor. Düzenli kullanıldığında aygıtın tedavi süresini %40 oranında kısalttığı tespit edilmiş durumda. 2 yıl olarak planlanan bir tedavinin süresi aygıt kullanıldığında 1-1,5 yıla indirgenebiliyor. Bu yeni uygulama, tedavi süresinin uzun olmasından şikâyet eden hastalara alternatif bir tedavi seçeneği sunuyor.


Kök Hücre Uygulaması ile Diş Hareketi Hızlanıyor


Ortodonti alanında bir diğer yenilik de son dönemde popüler olan trombozitten zengin plazma (PRP) ile kombine yapılan ortodontik tedavi. Dr. Yalçın, tedavinin süreçlerini şöyle anlattı. “Hastadan alından kan, özel aygıtlarla belli sürelerde santrifüj ediliyor. Bu yolla kırmızı kan hücrelerinden ayrıştırılan sıvı, yine çeşitli amaçlarla kendi dokumuza enjekte ediliyor. İmplant operasyonlarında, kemik iyileşmesini hızlandırmak için, ortodontik tedavilerde ise diş hareketini hızlandırmak ve kemik hacmini korumak amacıyla kullanıyoruz.”



YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.