Dentiss Logo

Pakistanlı Diş Hekimlerine Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde Pakistan’ın Lahor şehrinde bulunan de’Montmorency Diş Hekimliği Fakültesi’nde görevli beş diş hekimine Türkiye’de eğitim programı düzenlendi.
29.11.2017       11.07.34
de’Montmorency Diş Hekimliği Fakültesinde görevli Armughan Israr Mirza, Muhammad Aamir, Muhammad Ilyas, Muhammad Usman Akhtar ve Wasif Ali Khan’dan oluşan beş diş hekimi Türkiye’ye getirilerek üç hafta süren eğitim programına katıldı.

İki prontodontist, bir cerrahi diş hekimi, bir ortodontist ve bir ağız, diş ve çene uzmanından oluşan heyet, TİKA’da kabulün ardından Ankara 75. Yıl Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde eğitimine başladı. Program çerçevesinde heyet Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni de ziyaret ederek fakültenin işleyişi hakkında bilgi aldı. Heyet ayrıca Ankara Tepebaşı Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim Hastanesi’ni ziyaret ederek Türkiye’deki ağız ve diş sağlığı hastanelerinin yapısı ve işleyişi hakkında bilgi aldı. Türkiye’deki diş hekimliği fakültelerinin ve ağız ve diş sağlığı hastanelerinin oldukça gelişmiş olduğunu ifade eden heyet, Pakistan’da da benzer şekildeki hastane yapılarını hayata geçirmek istediklerini belirtti.

Eğitimin tamamlanmasının ardından projenin ikinci kısmında TİKA tarafından de’Montmorency Hastanesi’nin altyapısının geliştirilmesi ve ekipman desteği verilmesi planlanıyor. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından 2015 yılında yayınlanan rapora göre Pakistan’da 20 bin hastaya bir diş hekimi düşüyor. Hastaların yüzde 95’i ülkede yeterli sayıda diş hekimi bulunmadığından ve ağız ve diş sağlığı merkezlerinde yaşanan aşırı yoğunluktan dolayı tedavi olamıyor.

1930 yılında kurulan De’Montmorency Diş Hekimliği Fakültesi Pencap eyaletinin en büyük ağız ve diş sağlığı hastanesi olma özelliğini taşıyor. Fakültenin başhekimi Prof. Dr. Wahil ul Hamid, ortodonti eğitimini Marmara Üniversitesi’nde tamamladı.

Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.