Dentiss Logo

VESTA’dan Diş Hekimlerine Beşibiryerde Yüz Estetiği Kursu

Önce Botulinum Toksin ve Dermal Dolgu kurslarını tamamlayan diş hekimleri, aynı zamanda Dentisrty Live Kongresi’ne Vestiyer Yayın Grubu’nun davetlisi olarak katıldı. Bir hafta geçirdikleri Londra’dan hem bilgi hem de moral olarak tazelenmiş dönen katılımcıların dilinde tek bir cümle vardı: “Yorulduk, ama gerçekten değdi!”
31.05.2012       18.53.14
Diş hekimliğinde sürekli eğitim anlayışını benimseyen ve kuruluşundan bu yana bir çok konuda öncülük eden VESTA | Vestiyer Akademi, diş hekimlerini Londra’da ağırladı.

Önce Botulinum Toksin ve Dermal Dolgu kurslarını tamamlayan diş hekimleri, aynı zamanda Dentisrty Live Kongresi’ne Vestiyer Yayın Grubu’nun davetlisi olarak katıldı.

Beş gün boyunca, Botulinum Toksin Başlangıç, Botulinum Toksin İleri Seviye, Dermal Dolgu Başlangıç ve Dermal Dolgu İleri Seviye Kursları’na ve bunlara ek olarak Dentistry Live Kongresi’ne katılan diş hekimleri, günlerin uzun ve havanın muhteşem olmasından da yararlanarak, Londra’nın tadını çıkardılar.

Bir hafta geçirdikleri Londra’dan hem bilgi hem de moral olarak tazelenmiş dönen katılımcıların dilinde tek bir cümle vardı: “Yorulduk, ama gerçekten değdi!”


500 YILLIK BİR GELENEK:
ROYAL COLLEGE OF PHYSICIANS


Eğitim maratonunun ilk basamağı, İngiltere’nin en eski medikal okulu olan Royal College of Physicians’da gerçekleştirildi. 1518’de kurulan RCP, 22 ve 23 Mayıs’ta, iki gün boyunca VESTA katılımcılarını ağırladı.



Botulinum Toksin Başlangıç ve Botulinum Toksin İleri Seviye Kursları’nın gerçekleştirildiği Royal College of Physicians’ta, katılımcılar öğle yemeklerini bahçede yiyerek, güzel havanın tadını çıkardılar.

1518 yılında Kral VIII. Henry tarafından kurulan ve İngiltere’nin en eski medikal okulu unvanına sahip Royal College of Physicians’da düzenlenen ‘Botulinum Toksin’ başlangıç ve ileri seviye kursları, 22 – 23 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirildi. Eğitimin ilk gününde glabella, alın, gözler, göz altı, burun çevresi; ikinci gününde ise alt-yüz bölgesi, boyun ve daha kompleks vakalar ele alındı. Bunun yanı sıra oral-fasiyal endikasyonlar ve tedavilerine de yer verildi.

Eğitimlerde katılımcılara öğleden önce teorik bilgiler aktarılırken öğleden sonra konuyla ilgili uygulama yapmalarına fırsat sunuldu. Böylece katılımcı hekimler teorik olarak öğrendiklerini uygulamaya dökerek hem öğrendiklerini pekiştirdi hem de yeni bir deneyim kazandı.


ÇOK AYRICALIKLI BİR MEKAN’DA DERMAL DOLGU KURSU

Estetik diş hekimliğinin olmazsa olmazlarından ‘Dermal Dolgu’ başlangıç ve ileri seviye kursları ise 24 Mayıs’ta Wellcome Trust’a ait çok ayrıcalıklı bir mekanda “Wellcome Collection”da organize edildi.



Nasolabial bölge, dudaklar, ağız köşeleri, yanaklar, çene hattı ve glabella endikasyonlarının anlatıldığı eğitim hem teorik hem de uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

Ayrıca katılımcılar Henry Wellcome’ın dünyaca ünlü koleksiyonu “Wellcome Collection”ı ziyaret etme imkânına da sahip oldu.

‘Botulinum Toksin Başlangıç ve İleri Seviye’ ve ‘Dermal Dolgu Başlangıç ve İleri Seviye’ kursları, konularında yetkin isimler arasında yer alan Dr. David Taylor, MBChB, BACD ile Lady Lisa Moore, MSc, BSC, PGCE tarafından verildi. Üç gün boyunca süren eğitimler, hem teorik hem de uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Uygulamalı eğitimler küçük gruplar halinde yapıldı.

Eğitime katılan bazı hekimlerin görüşleri şu şekildeydi:

Mehmet Umut Toklu

Eğitim her şeyiyle gayet güzeldi. Özellikle eğitim esnasında benim için en şaşırtıcı olan, canlı insanlar üzerine uygulama yapmamızdı. Gerçekten çok memnun kaldım. Eğitim sayesinde hem Londra’yı ve birbirinden güzel çeşitli mekânlarını görmüş olduk hem de iş hayatımızda kullanabileceğimiz bir konu hakkında bilgi ve deneyim sahibi olduk. Böyle bir eğitime katılmamıza imkân tanıyan Vestiyer Akademi’ye teşekkür ediyorum.

Begüm Arabacı
Eğitimin oldukça fazla faydasını gördüm. Kesinlikle çok güzel bir eğitim oldu. En başta, eğitim yapılan yer çok güzeldi. Böyle bir eğitimin yurt dışında yapılması ayrı bir güzellik kattı. Botoks ve dolgu maddesini öğrenmenin, bunu Londra’da görmenin farkını yaşadık. Bundan sonraki eğitimlerden de haberdar olmak, katılmak istiyorum. Orada öğrendiklerimi uygulamak için malzeme araştırmalarına başladım. En kısa zamanda uygulamaya başlayacağım.

Osman Murat Kelce
Botoks ve dolgu hakkında birçok şey öğrendim. Faydalı bir eğitim oldu. Günlük çalışma hayatında kullanabileceğim bilgiler de edindim. Uygulamaya başlayacak kadar yeterli ve güzel bir eğitimdi. Şu anlık öğrendiklerimi uygulayacak bir hastam yok; ancak hastam olduğunda derhal uygulamaya geçeceğim.

Binnur Yiğitbaşı
Memnuniyetimi ne kadar belirtsem azdır. Daha önce çok sayıda eğitimlere katılmıştım; fakat en çok verim aldığım, memnun olduğum eğitim buydu. Sosyal paylaşım ağında da VESTA’nın eğitimlerinden hoşnutluğumu belirttim. Buradan VESTA’ya, Vestiyer Yayın Grubu’na teşekkürlerimi sunuyorum. Daha sonraki eğitimlere katılmayı düşünüyorum ve herkese bu fırsattan faydalanmalarını tavsiye ediyorum.


EĞİTİMDEN FOTOĞRAFLAR

Eğitim esnasında çekilmiş daha fazla fotoğraf görmek isterseniz, Facebook sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:
www.facebook.com/vestiyerakademi


Dentistry Live hayaldi, gerçek oldu

Kursların ardından katılımcı diş hekimleri Queen Elizabeth II Konferans Merkezi’nde düzenlenen Dentistry Live Kongresi’ne katıldı. 25-26 Mayıs tarihlerinde düzenlenen uluslararası kongrede diş hekimliği ile alakalı konulara değinilerek güncel yaklaşımlar ele alındı.

VESTA tarafından kongreye davet edilen katılımcılar, dünya çapında önemli bir yere sahip olan 70 konuşmacıyı dinleme fırsatı yakaladı.


Biraz da Tarihçe...
Türkiye’de Diş Hekimlerine Özel Botoks Kursları İlk Ne Zaman Başladı

VESTA | Vestiyer Akademi, 2009 yılında Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek; düzenlemekte olduğu eğitimler dizisine, “diş hekimlerine özel Botulinum Toksin kursları”nı da ekledi.

Bu süreçte, sözkonusu alandaki pozisyonlarını kaybetmek, diş hekimleriyle paylaşmak istemeyen bazı hekim örgütleri (plastik cerrah, dermatolog vb) VESTA’ya baskılar uyguladı.

Fakat bütün bu baskılara rağmen, VESTA, Londra’da gerçekleştirdiği eğitimlerine devam etti ve 2009, 2010, 2011 ve 2012 yıllarında yeni eğitimler düzenledi.

VESTA bugün de, sürekli eğitim anlamında daha iyisini sunmak, diş hekimlerinin daima bir adım önde olmasını sağlamak amacıyla çalışmalarına devam etmektedir.

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.