Dentiss Logo

VESTA’dan İmplantolojiye ‘İleri’ Adım

“Mezuniyet sonrası sürekli eğitim” anlayışı ile eğitim seminerleri ve kurslarını sürdüren VESTA, 13-15 Aralık tarihleri arasında İleri Seviye Cerrahi ve İmplantoloji Eğitimi düzenledi. İmplant uygulamaya başlamak veya uygulamalarını geliştirmek isteyen diş hekimleri için tasarlanan uygulamalı eğitime Türkiye genelinden 20 diş hekimi katıldı.
09.01.2014       16.42.22
Diş hekimliği hastalarının artan estetik ve konfor talebiyle implantolojiye yönelmeleri, hekimlerin çalışmalarını da bu alanda yoğunlaştırıyor. Diş hekimlerine güncel bilgilerle yeni deneyim ve donanımlar kazandıran VESTA - Vestiyer Akademi, eğitimlerini yoğun bir takvim ile sürdürüyor.

“Mezuniyet sonrası sürekli eğitim” anlayışı ile eğitim seminerleri ve kurslarını sürdüren VESTA, 13-15 Aralık tarihleri arasında İleri Seviye Cerrahi ve İmplantoloji Eğitimi düzenledi. İmplant uygulamaya başlamak veya uygulamalarını geliştirmek isteyen diş hekimleri için tasarlanan uygulamalı eğitime Türkiy genelinden 20 diş hekimi katıldı.

İstanbul Sefaköy Radisson Blu Otel’de organize edilen eğitim seminerini, implantoloji konusunda uzman isimlerden Prof. Dr. Bahadır Giray ile Prof. Dr. Kemal Ünsal verdi. Üç gün boyunca sürem İleri Seviye Cerrahi ve İmplantoloji Eğitimi, katılımcı diş hekimlerinin bilgilerini güncelleme, güçlendirme ve sistematize etme hedefleriyle gerçekleştirildi.

İmplantoloji ve Cerrahisine Dair Tüm Konular

Eğitimde implantolojinin temel unsurlarından ileri aşamalarına ve cerrahi boyutlarına kadar konular ele alındı. Sinüs yükseltme, greftleme materyalleri, greft teknikleri, sınıflama, risk analizi, anatomik yapılar, cerrahi anatomi, kemik iyileşmesi ve morfolojik değişiklikler, implant protezinde estetik, oklüzyon, flepli-flepsiz cerrahi, immediyat yükleme, bilgisayar destekli cerrahi gibi konularda önemli bilgilerin yanı sıra katılımcı diş hekimlerine püf noktalar da aktarıldı.

Koyun Çenesinde Pratik Uygulama
Teorik sunumların ardından eğitimin son günü diş hekimleri için uygulamalı kurs yapıldı. Koyun çenelerinde üzerinde hekimler implant uygulaması, blok kemik grefti uygulaması, ogmentasyon teknikleri ve membran uygulaması gerçekleştirdi. Ardından katılımcılarla tam dişsiz çenelerde implant uygulamasını takiben ölçü alımı yapıldı.

 

 

 

 

 


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.