Dentiss Logo

Yardımcı Personeller 27. Seminerde Buluştu

VESTA' nın 2007 yılından günümüze sürdürdüğü yardımcı personel eğitim seminerleri serisinin 27.'si İstanbul'da yapıldı. 7-8 Temmuz'da gerçekleştirilen eğitime Türkiye'nin her bölgesinden katılım olduğu gözlendi. Bu zamana kadar 700 diş hekimi yardımcı personelinin bu eğitimleri tercih ettiklerini belirten VESTA yetkilileri, bir sonraki eğitim tarihini de 1-2 Eylül olarak belirlediklerini ifade etti.
12.07.2012       12.10.11
Diş hekimliği yardımcı personellerinin büyük ilgi gösterdiği ve yaklaşık 5 yıldır VESTA – Vestiyer Akademi tarafından düzenlenen ‘Yardımcı Personel Temel Eğitim Semineri’ serilerinin 27.si gerçekleştirildi.

Diş hekimliği pratiğinde önemli bir konuma sahip olan ağız ve diş sağlığı yardımcı personelleri için 7 – 8 Temmuz günlerinde yapılan eğitim İstanbul Bakırköy Titanic Otel’de organize edildi. Sektördeki eleman eksikliğini gidermek ve yardımcı personellere etkin nitelikler kazandırmak amacıyla düzenlenen eğitimi Dt. Mustafa Bekerecioğlu verdi. Eğitim konularının içeriğinde diş anatomisinden kullanılan terimlere, hasta kayıtlarından alet, cihaz ve sarf malzemelerine, anestezi ve ilk yardımdan ofis yönetimine birçok konuya değinildi. Yardımcı personeller bu eğitimde mesleki bilgilerini tazeleme, yeni bakış açıları geliştirme ve yanlış bilgilerini düzeltme fırsatı buldu. Asistanların günlük iş yaşantılarında en çok lazım olacak 14 konu başlığının ele alındığı seminerin sonunda katılımcılar sertifikalarını aldı. İki tam gün süren eğitime bu zamana kadar yaklaşık 700 diş hekimi yardımcı personeli katıldı.

2007 yılından bu yana Mersin, Adana, İzmir, Kıbrıs, Ankara, İstanbul ve Bursa’da toplam 26 eğitim semineri düzenleyen VESTA, bir sonraki eğitimini 1-2 Eylül tarihlerinde düzenleyeceğini duyurdu. ‘27. Yardımcı Personel Temel Eğitim Semineri’ne katılanlar, eğitimin ardından memnuniyetlerini dile getirdi:

Yavuz Meşe / Sakarya
Öncelikle Vestiyer Yayın Grubu’na ve çok kıymetli hocamız Mustafa Bekerecioğlu’na, aynı zamanda Vestiyer Yayın Grubu Başkanı Bülent Manav’a çok teşekkür etmek istiyorum. Ben, bu eğitimin bir hizmet olduğunu düşünüyorum. Bu tür aktivitelerin, yaşam boyu eğitimlerin daha da arttırılması gerektiğine inanıyorum. Seminerde çok önemli derecede bilgiler aldığımı söyleyebilirim. Yardımcı personel eğitimi bildiklerime daha çok bilgi kattı, burada olduğum için çok memnunum. Bu çerçevede, hizmetlerinden ötürü VESTA’ya teşekkürler. İleriki nb böyle organizasyonlara tekrar katılmayı planlanmaya başladım bile.

Nejla Kaya / Yalova
İki gün boyunca çok güzel bir eğitim deneyimi yaşadım. Bilmediğim birçok şeyi öğrenme fırsatım oldu. Özellikle hocamız Mustafa Bey’e teşekkür ediyorum.  Anlatım tarzıyla, bize etkili bir biçimde öğrenmeye yönelik faydalı bilgiler verdi.  Eğer eğitim süresi biraz daha uzun olsaydı, gerçekten çok daha fazla bilgiler edinebilirdik. Tabii süre kısıtlaması büyük oranda bizden kaynaklanıyor, uzun süreli bir eğitime katılmamız zor oluyor bizim açımızdan. Öğrenilecek çok konu var; ancak burada geçirdiğimiz iki gün, uygulamalarımız açısından bize büyük katkı sağladı. Hazırlanan konular, sunumlar, eğitim ortamı oldukça profesyoneldi.

Avşin Denizer / Diyarbakır

Eğitim süreci güzel geçti. Çoğu uygulamalarımın, bildiklerimin yanlış olduğunu öğrendim. Yol yorgunu olduğum için motivasyonumun biraz düşmesine rağmen Mustafa hocanın güzel anlatımı sayesinde farklı konular öğrendim. Bizler için hazırlanan bu eğitimde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Ezgi Asit / Kocaeli
Vestiyer Akademi’nin düzenlediği eğitimlere ikinci kez katılıyorum. Daha önceki eğitimde öğrendiklerimi pekiştirmek, üzerine daha yenilerini ekleyebilmek amacıyla yeniden yardımcı personel eğitimine katıldım. Mutafa Bey gerçekten çok güzel bilgiler aktarıyor, bizler için çok önemli konulara değiniyor. İş deneyimi açısından çok yararlı bir eğitim olduğu için herkese katılmalarını tavsiye ediyorum. VESTA’ya da böyle bir eğitim düzenlediği için teşekkür ediyorum, devamını diliyorum.

Leyla Aras / Mardin

İki yıldır yardımcı personelim. Böyle bir kursun verilmesinin benim için büyük fırsat olduğunu düşünüyorum. Bilmediğim çoğu terimi, konuyu burada öğrendim. Mesela, terimleri duyuyordum; ancak ne anlama geldiklerini bilmiyordum. Burada her şeyi çok detaylı öğrendik. Bu nedenle başta Mustafa Hocaya teşekkür ediyorum. Çok faydalı ve bir o kadar da güzel bir eğitim. Dilerim tüm diş hekimi asistanları katılır.

Meltem Sefil / İstanbul
Mustafa Hoca çok iyi bir eğitmen, konuları çok güzel anlatıyor. İki gün boyunca güzel bir eğitim geçirdik. Kendimi burada oldukça yetersiz hissettim; ama burada öğrendiklerimin baya faydasını gördüm. Bunları hemen yarın uygulamaya başlayacağım.  Bizde sterilizasyon görevlileri farklı olduğundan sterilizasyonu çok iyi bilmiyordum. Bu eksikliğimi burada tamamlama, daha detaylı öğrenme şansım oldu.

Hilal Kılıç / İstanbul
Eğitim, tek kelimeyle süper. Yardımcı personel olarak yedi aydır çalışıyorum. Benim için gerçekten faydalı bir eğitim oldu. İki gün olmasına rağmen seminerin büyük katkısını gördüm. Birçok konuyu çok güzel bir şekilde öğrendim. İşe döndüğümde eğitimde öğrendiklerimi hemen pratiğe dökeceğim. Mustafa hocaya çok teşekkür ediyorum.

Haber: Sesil KOCAR


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.