Dentiss Logo

ADO Eski Başkanı Savaş Vefat Etti

Adana Diş Hekimleri Odası’nın (ADO) kurulmasında büyük emeği geçen ve bir dönem başkanlık yapan Diş Hekimi Asım Savaş vefat etti.
04.01.2013       14.55.29
Adana Diş Hekimleri Odası’nın (ADO) kurulmasında büyük emeği geçen ve bir dönem başkanlık yapan Diş Hekimi Asım Savaş vefat etti. Karaciğer kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 4 Ocak’ta hayata gözlerini yuman Savaş, ADO’da yapılan tören sonrasında toprağa verildi.

Sevenleri Yalnız Bırakmadı

Adana Diş Hekimleri Odası’nda 4 Ocak günü saat 10.30’da kurucu başkan için düzenlenen cenaze törenine, acı haberi alan sevenleri, diş hekimleri, Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, sivil toplum kuruluşları başkanları ve temsilcileri katıldı. Oda Başkanı Dt. Hasan Yaman, törende konuşma yaparak, “Asım ağabeyi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşamaktayız. Merhum Asım ağabeyin eşi Nilgün Savaş ve üç kızının acısını yürekten paylaşıyoruz. İnancımıza göre dünyadaki insan hayatı ezanın okunmasıyla namaza durulması arasında geçen zamandır. Asım ağabeyin 1948 yılında kulağına okunan ezan ile az sonra da nasip olursa namazını kılacağız. İster yüz sene yaşayın ister doksan sene; dünya hayatı çok kısa. Önemli olan bu kadar kısa zamana çok şeyleri sığdırabilmek. Buradaki sevenleri, Türkiye'nin her tarafından birlik, oda başkanları, siyasiler sürekli arayıp taziyede bulunuyorlar. Bir insanın bu kadar seveninin olması kadar güzel bir şey yok. Ölüp gittikten sonra hepimiz toprak olacağız; ancak geride bir seda bırakmak lazım. Asım ağabey Adana Diş Hekimleri Odası’nın kuruluşunda Türk Dişhekimleri Birliği’nin kuruluşunda ve kurumsallaşmasında her zaman en çok emeği geçen insanlardan birisidir. Uzun yıllar beraber çalıştık. Baba evlat gibiydik. Bu oda burada durduğu süre Asım ağabey asla unutulmayacak” dedi.

Taziye kabullerinin ardından Oda’da merhum Savaş adına saygı duruşunda bulunuldu. Sevenlerinin omuzlarında Kabasakal Mezarlığı’na getirilen Savaş’ın naaşı, öğle namazının ardından toprağa verildi.

Vestiyer Yayın Grubu olarak merhum Asım Savaş'a Allah'tan rahmet, yakınları ve sevenlerine başsağılığı diliyoruz.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.