Dentiss Logo

Birinci Sınıflara Diş Sağlığı Taraması

Türk Dişhekimliği Birliği, öğrencilere yönelik düzenlediği proje faaliyetlerini sürdürüyor. İlköğretim birinci sınıf öğrencileri için tasarlanan ‘Sağlığı Geliştiren Okullar Projesi’ kapsamında 11 pilot ilde, öğrencilerin ağız-diş sağlığı taramaları yapıldı.
06.11.2012       11.18.12
Öğrencilere diş fırçalama alışkanlığı kazandırma, fluoridlerin kullanımı, çürükleri azaltarak ağız ve diş sağlığının korunması ve geliştirilmesi ile ağız ve diş sağlığı düzeyinin yükseltilmesi amacıyla yola çıkılan proje, 29 ilköğretim okulunda uygulandı. Adana, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Konya, Rize ve Tekirdağ’daki 3.000 ilkokul birinci sınıf öğrencisini kapsayan proje hakkında Birlik tarafından yapılan açıklamada, veli ve öğretmenlerin de hedef kitle içinde yer aldıkları belirtildi.  Dört yıl sürecek ve her yıl okula yeni başlayan öğrencileri de içerecek proje, Prof. Dr. İnci Oktay’ın sorumluluğunda ve diş hekimi Ali Gürlek’in koordinatörlüğünde yürütülüyor.

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.