Dentiss Logo

Cumhuriyetin 100. Yılında İlk Kadın Başkan

Endodonti bilimini uluslararası arenada temsil eden Türk Endodonti Derneği’nin Başkanlık koltuğuna, kuruluşundan itibaren derneğin üyesi olan Prof. Dr. Hesna Sazak Öveçoğlu seçildi. Cumhuriyetin 100. yılında derneğin ilk kadın başkanı olan Prof. Dr. Öveçoğlu’na, Roots Dergisi'nin yeni sayısı için yapacakları çalışmaları ve genç meslektaşlarına tavsiyelerini sorduk.
19.10.2023       16.56.09

Sayın Hocam, öncelikle yeni göreviniz için tebrik ederiz. Başkanlık görevine gelme sürecinizi sizden dinleyebilir miyiz?

Kuruluşundan itibaren üyesi olmaktan onur duyduğum Türk Endodonti Derneği’nde, 5 dönem Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldım. Türk Endodonti Derneği, çok güçlü bir dernek olarak uluslararası arenada Türkiye’yi layıkıyla temsil etmektedir. Türk Endodonti Derneği’nin kuruluşundan bugüne gelmesinde emeği geçen tüm değerli hocalarıma, derneğimizin tüm üyelerine çok teşekkür ediyorum.

15. Uluslararası Türk Endodonti Derneği Kongresi’ni, 8-10 Haziran tarihleri arasında Bursa Kervasaray Otel’de gerçekleştirdik. Kongremizde endodonti biliminde başarılı bir şekilde yer almış duayen hocamız Prof. Dr Tayfun Alaçam başta olmak üzere birçok yerli yabancı hocamızı, dinleme ve kurslarına katılma fırsatımız oldu.

Kongremizin son günü, Olağan Türk Endodonti Derneği Genel Kurulu yapıldı. Üyelerimizin teveccühleri ile ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarım, 2 yıl süre ile seçildik. Görevi devraldığım ve halen Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. M. Baybora Kayahan’a, 3 dönem başarılı bir şekilde yapmış olduğu Türk Endodonti Dernek Başkanlığı için çok teşekkür ediyorum.

Derneğin ilk kadın başkanısınız. Başkanlık döneminiz için hedefleriniz nelerdir?

Cumhuriyetimizin 100. yılına denk gelen Türk Endodonti Derneği’nin ilk kadın başkanı olma gururunu, kurucumuz Atatürk’ün izinde olan bir bilim insanı olarak taşımaktayım. Dernek Başkanı olarak hedefim, derneğimizin adında belirtildiği gibi, endodontiye gönül vermiş Türkiye’deki tüm üyelerimize ulaşmak, endodontideki tüm gelişmeleri paylaşmak, desteğe ihtiyaç olduğunda üyelerimizin daima yanında olmaktır. Bunun için Türkiye’deki tüm diş hekimliği fakültelerinin Endodonti Anabilim Dalları’ndan birer temsilci ile oluşturacağımız iletişim ağı ile hızlı bir şekilde haberleşme sağlayacağız.

Derneğimiz sadece endodontistlerin yanında olmamıştır. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız deprem nedeniyle mağdur olan diş hekimi meslektaşlarımıza da destek sunmaya çalıştık. Bu amaçla Türk Dişhekimliği Birliği’ne, 150 000 TL bağışta bulunulmuştur.

Bilimsel faaliyetlerimiz, Ekim ayı itibarıyla başlayacaktır. Her ay konusunda uzman, bir yerli bir yabancı hoca ile yapacağımız webinar ile tüm üyelerimize ulaşacağız. Dernek olarak her dönem gerçekleştirdiğimiz uluslararası sempozyum ve kongreleri yine dönüşümlü olarak yapmayı sürdüreceğiz.

Değerli bir bilim insanı olarak, mesleki yaşamınızda zorluklarla nasıl mücadele edersiniz? Özellikle genç meslektaşlarınıza neler söylemek istersiniz?

Sizlere şunu belirtmeliyim ki her dönemde yaşanılan zorluklar ve sorunlar farklı, o nedenledir ki cümleye “Bizim zamanımızda şöyle zordu” diye başlamak istemiyorum. Yetiştirdiğim tüm diş hekimi öğrencilerime ilk önce söylediğim gibi iyi hekim olmanın iyi bir endodontist olmanın yolu, iyi insan olmaktan geçer. Normalde herkesin olması gereken dürüstlük, doğruluk ve vicdanlı olma maalesef günümüzde, bulunduğunda çok takdir edilen bir özellik oldu. Her zaman net konuşan, duruşunu hiçbir koşulda değiştirmeyen, öğretmeyi ve öğrencilerini çok seven bir hocanız olarak sizlere tavsiyem, çalışmaktan ve mücadeleden yılmamanız, bu söylediklerimin tüm jenerasyonlar için geçerli olduğunu unutmamanızdır.

Röportaj, Roots Dergisi’nin 31’inci sayısında yayınlanmıştır. Vestiyer Yayın Grubu dijital kütüphanesine eklenen e-dergiye, bu linkten ulaşılabilir.

 


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.