Dentiss Logo

İnönü’ye FDI’dan Poster Ödülü

Bu yıl rekor poster başvurusu yapılan FDI Kongresi'ne İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden katılan bir çalışma grubu, “Dental Treatment & Restorative Dentistry” alanında ödül aldı.
02.10.2013       11.40.37
Global anlamda 101. kongresini düzenleyen Dünya Diş Hekimliği Federasyonu’na bu yıl rekor poster başvurusu vardı. Çok sayıda başvuru yapılan bildiri metinleri arasından Kurul’dan geçerek onaylanan bin 200 poster, dört gün boyunca sergi katında asıldı. Bunlardan 850’si poster sunumu, 350’si sözlü sunum şeklindeydi. Rekor bildiri başvurusu ve ilanı ile kongrenin İstanbul ayağı diş hekimliğinde deprem yarattı.

İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden bir çalışma grubu da hazırladığı poster bildirisi ile sunumlar arasındaki yerini aldı. Fakülte öğretim elemanlarından Prof. Dr. Nilüfer Tülin Polat, Yrd. Doç. Dr. E. Başak Gül ve Hayati Atala ile Diş Hekimi Derya Özdemir Doğan; sundukları “Değişik Seromer Materyallerle Kaplanan Polimetilmetakrilatın (Pmma) Sitotoksisitesinin Değerlendirilmesi (Evaluation of Cytotoxicity of Ceromer-Coated PMMA by Real-Time Cell Analysis)” konulu poster bildirisi ile “Dental Treatment & Restorative Dentistry” alanında ödül aldı.

Güncel Metotlarla Sitotoksisite Değerlendirmesi
Ekibin yaptığı çalışma hakkında bilgi aldığımız Prof. Dr. Nilüfer Tülin Polat, “Çalışma, akriliğin mekanik ve fiziksel özelliklerini geliştirmek için yaptığımız bilimsel araştırma projesinin sitotoksisite değerlendirme bölümüdür. Çalışmamızı yaparken PMMA’ı güçlendirip, bu materyale bazı seramik özellikleri kazandırmayı amaçladık.  Mekanik ve fiziksel özelliklerini geliştirirken, biyolojik yönden de güvenli olması gerektiğini düşünerek yapılan kaplamaların sitotoksisitelerini değerlendirdik. Sitotoksisite değerlendirmesinde en güncel metotlardan olan xCELLigence’ı (gerçek zamanlı hücre analiz sistemi) kullandık” dedi.

İlgi Çekici Tasarım
Bildiriyi alışılagelmişten farklı bir şekilde tasarladıklarını dile getiren Prof. Dr. Polat, “İçeriği oldukça ilginç olan çalışmamızın sunumunun da zengin ve kolay anlaşılabilir olması için yazı içeriğini kısa tutup görsel verilere ağırlık verdik. Poster zeminini yağlı boya tablo görünümünde yaparak, başlıkları da farklı renklerde fırça darbeleri şeklinde oluşturarak dikkat çekici yapmaya çalıştık” diyerek ilgi çekici tasarımlarını anlattı.

İki Sözlü, Altı Poster Bildirisi Kabul Edildi
Bildirinin kabul edilen bildiriler arasında yer almasını, ayrıca ödül de almasını nasıl karşıladıklarını sorduğumuz Prof. Dr. Polat, şunları söyledi: “FDI 2013’te İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi AD olarak iki sözlü, altı poster bildirimiz kabul edildi. Az sayıdaki öğretim elemanımızla yoğun eğitim ve hasta hizmetleri arasında sadece bir anabilim dalımızdan uluslararası bir kongrede bu kadar bildirinin kabul edilmesi kendi başına bir başarıdır. Gerek çalışmaların gerçekleştirilmesi gerekse sunumlarının hazırlanmasında büyük emekler sarf ettiğimiz bildirilerimizden birinin ödül alması ayrı bir gurur vesilesi olmuştur. Emeklerinden dolayı tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

“Çok Heyecanlandık ve Gururlandık”
“Ödül 2013-2015 dönemi FDI başkanı Dr Tin Chun Wong tarafından bildiriyi sunan anabilim dalımız öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Esma Başak Gül’e verildi. Ödül takdimi esnasında hepimiz çok heyecanlandık ve gururlandık. Özellikle asistanlarımız yeni çalışmalar için motive oldular. Emeklerin bir sertifikayla bile olsa ödüllendirilmesi yeni çalışmalar için insana şevk veriyor.”

Yeni Çalışmalar Yapmaya Devam Edeceğiz
Fakülte ve anabilim dalı olarak çalışkan, iyi niyetli ve ortak çalışma ruhuna sahip güzel bir aile olduklarını ifade eden Prof. Dr. Polat, “Sağlığımız, imkânlarımız ve hayallerimiz yettiği sürece yeni çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Böyle olduğumuz sürece de yolumuzun açık olacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.