Dentiss Logo

Mersin Dişhekimleri Odası’ndan Örnek Proje

Mersin Dişhekimleri Odası (MDO), hekimlerle yaptığı işbirliği neticesinde Milli Eğitim Bakanlığı İMKB Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Diş Protez Teknikerliği Bölümünde okuyan 129 öğrenciye diş protez teknikerliği eğitimi verecek.
02.10.2012       13.48.52
Mersin Dişhekimleri Odası (MDO), hekimlerle yaptığı işbirliği neticesinde Milli Eğitim Bakanlığı İMKB Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Diş Protez Teknikerliği Bölümünde okuyan 129 öğrenciye diş protez teknikerliği eğitimi verecek.

Gönüllü eğitmen diş hekimleri ile 13 Eylül’de yapılan toplantıda alınan karar doğrultusunda Mersin Valiliği’ne onay yazıları gönderilerek 2012-2013 eğitim öğretim yılında diş hekimlerinin okulda gireceği dersler ve ders saatleri belirlendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan MDO Yönetim Kurulu Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Komisyonu Başkanı Diş Hekimi Cenk Uludoğan, meslekî sosyal sorumluluğa vurgu yaparak gönüllü diş hekimleri Suha Kıralp, Yeşim Öztürk, Ahter Atakan, Ödül Erdem, Tolga Cehiz, Eda Yatağan, Özlem Manav, Havva Uludoğan, Zekiye Kahveci, Sevinç Dirilten, Saime Taşkın, Nergiz Şengül, Mehtap Çalgın ve Volkan Öney’a teşekkürlerini sundu.

Uludoğan, şunları söyledi: “Milli Eğitim Bakanlığının eğitim modülünü oluştururken meslek odaları ve sivil toplum örgütleri ve kamuda görev yapan diş hekimlerinden eğitmen alınması şeklinde işbirliği formatı esas alınmıştır. Toplam 129 diş protez teknikerinin yetiştirileceği bu pilot okulumuzda eğitmen olmaması, takdir edersiniz ki mesleki sorumluluğumuz açısından üzerimize önemli bir görev yüklemektedir.”

“Mesleki sorumluluk budur”

Haftada toplam 40 saat dersin verileceği bildirilen okula önümüzdeki yıllarda da eğitmen atamaları yapılacağını açıklayan Uludoğan, “Okulumuzdan mezun olan öğrenciler ‘diş protez teknikeri’ olarak kamuda ve özelde hemen göreve başladıklarından dolayı eğitimlerinin kalitesi ve stajları büyük önem taşımaktadır. Bölgemizin en büyük sağlık meslek lisesi olması sebebiyle yılın kalite ödülü almış bir okuldur. Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Komisyonu olarak bu projemize destek veren bütün gönüllü hekim arkadaşlarıma ve bundan sonraki yıllarda bizimle çalışmak isteyecek arkadaşlara can-ı yürekten teşekkür ederim. Mesleki sosyal sorumluluk budur ve eğitim hakkı kutsaldır.” dedi.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.