Dentiss Logo

Oral Patoloji ve Tıp Kongresi İstanbul’da Yapılacak

İstanbul Harbiye Askeri Müzesi ve Kültür Merkezi, Mayıs ayında uluslararası arenada kapsamlı bir kongreye ev sahipliği yapacak. 26- 30 Mayıs günleri arasında organize edilecek 17. Uluslararası Oral Patoloji ve Tıp Kongresi, dünya genelinden ilgili misafirleri ağırlayacak.
10.01.2014       14.18.50
İngiliz Oral ve Maksilofasiyal Patoloji Derneği ortaklığı ile birçok yeni gelişme ve kapsamlı bakış açılarını içine alan kongre, oral patoloji ve tıp alanında geniş konu yelpazesi ile gerçekleştirilecek. Diş hekimleri, patologlar, baş-boyun cerrahları ve dermatologların davet edildiği kongre için IAOP Başkanı Dr. Takashi Takata, İstanbul’un kongre lokasyonu seçilmesini şöyle anlattı: “İstanbul, eşsiz coğrafi konumu ve binlerce yıllık mirası ile metropoller arasında seçkin bir yerde. Dünyanın en enerjik şehirlerinden biri olan İstanbul, aynı zamanda seçkin bir cazibe merkezi. İstanbul, nefes kesici lezzet ve mekânları ile çok sayıda seçenek sunuyor. Teşvik edici bilimsel bir programla İstanbul’un 2014 ilkbaharına sizleri de bekliyoruz. Eminiz ki kongreye katılmanız unutulmaz ve kendinizi ödüllendirici olacak.”

5 Gün Boyunca Bilimsel Gelişmeler Ele Alınacak
Kongre başlangıcından bir gün önce IAOP Konsey Toplantısı yapılacak. Akşamında ise IAOP başkanları yemekte bir araya gelecek. Açılış seremonisi ile başlayacak kongrenin ilk sunumu güncel baş ve boyun tümörlerinin moleküler tanısı üzerine yapılacak. Sonrasında oral kanserlerin hedeflenmiş tedavisi, orofarinkste HPV konularına değinilecek. Tartışma oturumunun ardından ise katılımcılar için ‘hoş geldiniz kokteyli’ organize edilecek.

İkinci gün, BSOMP (British Society for Oral & Maxillofacial Patoloji) Sempozyumu ve WHO sınıflamasına doğru odontojen tümörler semineri; dental kök hücreler, diş tedavisi ve rejenerasyonu; odontojen neoplazmaların moleküler yönleri konu başlıkları gündeme getirilecek. Oturumların bitiminde poster sunumları ve tartışmalara yer verilecek.

Kongrenin üçüncü günü oral kavitede kanser başlangıçları ve potansiyel kötü huylu lezyonlarla başlayacak bilimsel program, şu konularla devam edecek: Değişen oral patoloji vakaları, mukozal bağışıklık, Sjörgen Sendromu ve tükürük bezlerinin MALT lenfomaları. Sonrasında yine poster sunumları ve tartışmalar yapılacak.

Dördüncü gün tükürük bezi patolojisi ile başlayacak sunumlar orofasiyel belirtiler ile genetik hastalıkların kalıtım kalıpları, kemik patolojisi ve poster sunumu ve tartışmaları ile devam edecek.

Son gün ise Klinik-Patoloji Konferansı düzenlenecek ve kapanış seremonisi ile bilimsel sunumlar bitecek.

Katılımcılara İstanbul Gezileri
Kongrenin sosyal programı oldukça renkli. Gala yemeğinin yanı sıra 10 farklı programla İstanbul şehir turu da yapılacak. Aya Sofya, Sultanahmet Camisi ve Meydanı, Kapalı Çarşı bölgeleri olarak Bizans kalıntıları; Topkapı Sarayı, Rüstempaşa Camisi ve Süleymaniye Camisi olarak Osmanlı kalıntıları; Mısır Çarşısı, gemiyle Boğaz turu, Kız Kulesi, Dolmabahçe Sarayı, Boğaziçi Köprüsü ve Çamlıca Tepeleri, Çırağan Sarayı, Ortaköy, Kuleli, Prenses Adaları, Galata ve Avrupa’nın en büyük akvaryumu olan İstanbul Akvaryumu ziyaret edilecek.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.