Dentiss Logo

Şifa Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi Açıldı

Türkiye'nin ilk tematik üniversitesi olan Şifa Üniversitesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi’ni düzenlenen törenle hizmete açtı. Tüm branşlarda hizmet verecek fakültede 18 öğretim üyesinin yanı sıra 8 diş hekimi bulunuyor. Ayrıca, 56 diş ünitesi mevcut.
04.10.2013       14.13.40
Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi'nin hizmeti girmesi nedeniyle düzenlenen törene İzmir Valisi Mustafa Toprak, Somali Sağlık Kalkınma ve Sosyal İşler Bakanı Dr. Maryam Kasım, Işılay Saygın, İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Şifa Grup Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ateş ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Vali Mustafa Toprak, yapılan hizmetlerin tümünün halk ve dünya milletleri için olduğunu söyledi. Fakülte ve hastanenin İzmir ve ülke adına kıvanç ve gurur kaynağı olduğunu ifade eden Vali Toprak, "İzmir'de 9 üniversitemiz, 5 tıp fakültemiz önemli katkılarda bulunuyor. Sizleri tebrik ediyoruz. Vakıf üniversitelerinin koyduğu katkı, vatandaşa yönelik koyduğu hizmet anlayışı ve öğrencilerin yetişmesine verdiği katkılar her şeyin üzerindedir” dedi ve emeği olanları kutladı.

“Hastane Değil, Şifahane Diyorum”
Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Erdoğan da bundan üç sene önce henüz üniversitenin kurulması aşamasında bunların hiçbirinin olmadığını ifade ederek şunları söyledi: "İkisi İzmir'de, biri Erzurum'da Türkiye'nin yüz akı A kalite hastaneleri vardı. Böyle başladık. Aslında böyle de başlamadı, en öncesinde yüz metrekarelik bir alanda, küçük mütevazi bir yerde başlamıştık. Bugün yüz bin metrekareyi geçen bir alana ulaşıldı. Bugün bu fakültedeki öğrencilerimiz üçüncü sınıfı okuyorlar. Nasip olursa gelecek sene sağlık bilimleri fakültesinden mezunlar vereceğiz.”

Geçen sene öğrenci sayısı 530 iken bu sene bin 100 öğrenciye ulaştıklarını, yurt dışından öğrencilerin geldiği bilgisini veren Rektör Erdoğan, "Bugün gelinen nokta bir yüz akıdır. Burası açıldığında Ege Bölgesi'nin vakıf hastaneleri içinde en güzel mekânı olan bir yer olduğunu göreceksiniz. Şifa ailesi güzel bir topluluk, ben bunlara bu asrın sağlıkta serdengeçtileri, diyorum. Geceleri gündüzleri yok. Kapıdan girişinde hastalar 'burası hastaneye benzemiyor' diyorlar; ben de burası hastane değil, şifahane diyorum. İnşallah şifahanenin şifalı ellerinde, şifalı ortamlarında buluşmak dileğiyle." diye konuştu.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Yılmaz, Türkiye'nin ilk tematik üniversitesi olan Şifa Üniversitesi'nin 2010 yılında kurulduğunu hatırlatarak, “Bugün bir tanesi Erzurum'da olmak üzere 7 hastane, 4 ayaktan teşhis ve tedavi merkezi, bir eğitim kampüsü, 2 öğrenci yurdu ile 14 müessese ile hizmet veren Şifa Hastanesi bugün de diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi’nin yeni binasını hizmete açmaktadır. Fakülte olarak yeni ve modern binamıza öğrencilerimize ve hastalarımıza daha kaliteli bir hizmet vermeyi planlıyoruz. 18 öğretim üyesi, 8 diş hekimi, 56 diş ünitesiyle diş hekimliği ile ilgili tüm branşlarda hizmet vereceğiz. Özellikle çocuk diş hekimliği, estetik diş hekimliği, ortodonti ve implantoloji gibi konularda özellikle de genel anesteziyi ilgilendiren tüm konularda tecrübeli öğretim üyesi arkadaşlarla yalnızca İzmir'e değil Türkiye ve dünyada şifa dağıtmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Şifa Üniversitesi'nin Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi, açılış kurdelesinin kesilmesiyle hizmete girdi. İzmir Valisi Mustafa Toprak ve davetliler, fakülte ve hastane binasını gezerek Şifa Grup Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ateş ve Dekan Prof. Dr. Hasan Hüseyin Yılmaz'dan bilgi aldı.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.