Dentiss Logo

TDB, Yarışma Sonuçlarını Açıkladı

Türk Dişhekimleri Birliği ve Dentsply’ın ortaklığıyla düzenlenen 7. Öğrenci Araştırma Programı’nın sonuçları açıklandı. ‘Klinik / Halk Sağlığı ve Temel Bilimler’ olmak üzere iki kategoride yapılan yarışmada birincilik ödülünü Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden Nurettin Diker aldı.
23.07.2012       13.41.59
Türk Dişhekimleri Birliği ve Dentsply’ın ortaklığıyla düzenlenen 7. Öğrenci Araştırma Programı’nın sonuçları açıklandı. ‘Klinik / Halk Sağlığı ve Temel Bilimler’ olmak üzere iki kategoride yapılan yarışmada birincilik ödülünü Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden Nurettin Diker alırken ikinci Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden Arten Dyrmishi, üçüncü Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden Melike Kiraz oldu. İlk defa bu yıl verilen mansiyon ödülünün sahibi ise Bülent Ecevit Üniversitesi’nden Büşra Zengin’di.

Türkiye’deki diş hekimliği fakültelerinden 11’inin katıldığı yarışmanın projelerini TDB Eğitim Komisyonu Başkanı Prof.Dr. Hakan Akıncıbay, Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hastalıkları ve Tedavisi AD Öğretim Üyesi Prof.Dr. Arlin Kiremitci ve Dentsply Temsilcisi olarak Manchester Üniversitesi Operatif Diş Hekimliği ve Endodonti Bölümünden Dr. Nairn Wilson değerlendirdi. 1 Haziran’da yapılan toplantının sonuçlarına göre birinciliğe hak kazanan Diker, bin 250 TL para ödülünün yanı sıra seyahat masrafları karşılanmak üzere 19-21 Ekim’de San Francisco’da yapılacak 153. Amerikan Dişhekimliği Birliği Kongresi’ne katılma şansına sahip oldu. Ayrıca yarışmayı ilk sırada kazanan Diker’in danışmanına bin TL, fakültesine de Cavitron Plus scaler ödülleri verildi.

Öğrenci Araştırma Programı’na Hacettepe Üniversitesi’nden katılarak ikinci olan Arten Dyrmishi’ye bin TL, Ankara Üniversitesi’nden katılarak üçüncülük ödülüne layık görülen Melike Kiraz’a ise 750 TL para ödülü verildi. Yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödülleri, düzenlenen gala yemeğinde Birliğin Genel Başkanı Prof.Dr. Taner Yücel tarafından takdim edildi.


TDB, poster sunumu ödüllerini ilk defa dağıttı


Araştırma Programı’nın yanı sıra Birliğin 19’uncusunu düzenlediği kongrede bu yıl ilki yapılan bilimsel poster sunumu yarışmasında dereceye girenler de 1 Haziran’da belli oldu. Sonuçlara göre; “MR Uygulamalarının Dental Amalgamdaki Faz Değişiklikleri Üzerine Etkilerinin XRD Yöntemi ile İncelenmesi” konulu poster sunumu ile Ordu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden Elif Sadık ve arkadaşları birinciliğe layık görüldü. Yarışmanın ikincisi “Yeni Geliştirilen Mukoza Üstü Stereolithografhik Cerrahi Stentin İmplant Diş Hekimliğinde Kullanımı” başlıklı poster sunumu ile Yakındoğu Üniversitesi’nden Serhat Ramoğlu ve arkadaşları olurken üçüncülüğü Mısır Future Üniversitesi’nden Amany A.El Hadary ve arkadaşları “Kontrol Altındaki Diyabet Hastalarında Dental İmplantların Çevresine Lokal Olarak Kitosan Uygulanmasının Etkinliğinin Klinik ve Radyografik Olarak Değerlendirilmesi” konulu poster sunumu ile aldı.

Bilimsel özgünlük, yöntem ve uygulamaya katkı yönünden posterleri Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hastalıkları ve Tedavisi AD Öğretim Üyesi Prof.Dr. Yıldırım Hakan Bağış, Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti AD Öğretim Üyesi Prof.Dr. Zafer ÇEHRELİ ve Hacettepe Üniversitesi Halk Sağlığı AD’ndan Emekli Öğretim Üyesi Prof.Dr. Bihter Günerkan’ın yer aldığı jüri değerlendirdi.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.